Nastavlja se žetva medalja: Klizačici iz Niša srebro u Segedinu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se žetva medalja: Klizačici iz Niša srebro u Segedinu

Zamalo je umaklo zlato Sofiji Rodić u Segedinu, pošto je bilo neizvesno i stotinke su odlučivale o konačnom ishodu. Ipak, na kraju manjak sreće, ali i značajno srebro na međunarodnom takmičenju u Mađarskoj za 9-godišnju klizačicu iz Niša.

Nije Rodić bila jedina iz Niša na ovom takmičenju, pošto je nastupila i Petra Marković, koja je u konkurenciji takmičara iz 7 zemalja osvojila visoko 7. mesto. Dve Nišlijke na takmičenju u Segedinu; foto: Petar Rodić
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Kako je u trci na 500 m Sofija bila treća, a pobedila u onoj na 222 m, priča njen otac Petar Rodić, odlučivala je poslednja trka, na 333 m.

Sofija je kao i do sada dala sve od sebe da osvoji medalju i bukvalno do zadnje trke imala šanse i za zlatni pehar. Svaka finalna trka je bila uzbudljiva i odlučivale su stotinke, tačnije 5-30 stotinki - rekao je Rodić.

Sledeće takmičenje na kome će Rodić nastupati i pokušati da stigne do još jedne internacionalne medalje biće u Celju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.