Nastavak radova u Nišu: Kanalizaciona mreža u Danteovoj, asfalt u Žičkoj ulici

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Feb.2022, 18:41

Nastavak radova u Nišu: Kanalizaciona mreža u Danteovoj, asfalt u Žičkoj ulici

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa najbližim saradnicima radove na izgradnji kanalizacione mreže u Danteovoj ulici i pripremne radove na asfaltiranju Žičke ulice u Donjoj Vrežini.

Stanovnici Danteove ulice čekali su na izgradnju kanalizacije duže od 30 godina. Za to vreme kanalizacija se izlivala u obližnji potok.

Građani su problem prijavili gradskoj opštini Pantelej i predsednici Nataši Stanković, a zatim i Gradu Nišu. Radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << JKP „Naisus“ su na terenu, radovi su počeli.

Da bi Danteova ulica bila asfaltirana, najpre moraju da budu rešeni imovinsko-pravni odnosi gde pravo svojine na samoj ulici ima 10 vlasnika, rekla je Dragana Sotirovski.

Dužina kanalizacione mreže je 200 metara, radi se na većoj dubini i zadovoljavajućeg je prečnika, rekao je direktor JKP „Naisus“ Goran Milosavljević.

Stanovnici Žičke ulice gaze blato 40 godina. Predočili su gradonačelnici dugogodišnji problem na jednom od prijema građana.

Tokom obilaska radova u Žičkoj ulici i razgovora sa građanima postignut je dogovor o asfaltiranju ulice Majora Gavrilovića čime će biti kompletiran prsten ulica u tom delu naselja.

Izgradnja kanalizacione mreže u Danteovoj ulici i asfaltiranje Žičke ulice u naselju Donja Vrežina je pravi primer uspešne saradnje građana, Grada Niša i gradske opštine Pantelej. Podjednako ćemo raditi na izgradnji putne i komunalne infrastrukture i u ostalim gradskim opštinama, navela je gradonačelnica Niša.

Predsednica gradske opštine Pantelej Nataša Stanković istakla značaj izgradnje kanalizacione mreže u Danteovoj, jer se time štiti okolina od izlivanja septičkih jama i zagađenja.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će stanovnici Žičke ulice dobiti asfalt posle 40 godina. Prema njenim rečima, gradska opština Pantelej radiće zajedno sa građanima na postizanju dogovora o imovinsko-pravnim odnosima u onim ulicama u naselju koje još uvek nisu asfaltirane.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.