Nameštali tender za pirotsku bolnicu

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Okt.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nameštali tender za pirotsku bolnicu

Niška policija uhapsila je odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i odgovorno lice preduzeća "Grosis" d.o.o. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Uhapšeni su G. P. (1968) odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu i G. S. (1961) odgovorno lice preduzeća "Grosis" d.o.o. iz Niša, saopštio je MUP.

Policija je podnela >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetpetogodišnje žene zaposlene u Opštoj bolnici u Pirotu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od četrdesetpetogodišnje žene da u specifikaciji materijala i konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke medicinskog, potrošnog i sanitetskog materijala u Opštoj bolnici Pirot unese karakteristike i standarde koji su unapred dogovoreni sa G. S., odgovornim licem "Grosis" d.o.o., sa ciljem da se time eliminišu ostali potencijalni ponuđači i posao u vrednosti od 1.628.750 dinara bez PDV-a dodeli tom preduzeću.

Osumnjičenima G. P. i G. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.