Nalazište Medijana dobija naoružano obezbeđenje, 2 miliona dinara beogradskoj firmi

Izvor: JužneVesti.com, 29.Feb.2024, 11:14

Nalazište "Medijana" dobija naoružano obezbeđenje, 2 miliona dinara beogradskoj firmi

Za usluge naoružanog obezbeđenja koje će svakog dana od 20 do 8 sati ujutru, uključujući i državne i verske praznike, provoditi na arheološkom nalazištu “Medijana”, niški Narodni muzej platiće 2.019.180 dinara odnosno 2.423.016,00 dinara sa PDV-om, firmi Sion Gard Doo iz Beograda. Obezbeđivanje podrazumeva obilazak nalazišta, nadzor dva objekta, kao i monitoring u objektu na ulazu, kao i kulturno ponašanje prema posetiocima i zaposlenima.

Beogradska firma >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će godinu dana od trenutka potpisivanja ugovora voditi računa o 4,5 hektara sa pripadajućim objektima, dok će u smeni dugoj 12 sati moći da bude isključivo jedan radnik obezbeđenja, čija će satnica biti 461 dinar, odnosno 533,20 dinara sa PDV-om.

Usluge koje će radnici obezbeđenja pružati su pre svega, navedeno je na Portalu javnih nabavki, kontrola građana prilikom ulaska u objekte arheološkog nalazišta “Medijana” u vreme obezbeđenja, kao i obilazak i kontrola objekata i instalacija.

Upozoravanje, sprečavanje, otklanjanje, u skladu sa tehničkim i fizičkim mogućnostima, potencijalne opasnosti od elementarnih nepogoda, havarija i drugih opasnosti koje mogu ugroziti objekte, imovinu u objektima, kulturna dobra. Posedovanje stručnog znanja da se sva tehnička sredstva obezbeđenja i protivpožarne zaštite kojima je objekat snabdeven pravilno upotrebe i koriste - piše u dokumentaciji.

Radnici obezbeđenja moraće da preduzimaju preventivne mere zaštite od požara i sprovođenje svih potrebnih mera preventivne protivpožarne zaštite. Gašenje požare, obaveštavanje javnih službi i preduzimanje drugih mera otkalanjanja posledica požara u skladu sa procedurom, biće još neka od zaduženja.

U slučaju otkrivanja radnje ili postupka koji ima obeležje krivičnog dela odmah se obaveštava nadležno lice Muzeja i/ili nadležni MUP, odnosno obezbeđuju se mogući, eventualni tragovi izvršenja krivičnog dela; po potrebi, saradnja sa nadležnim organima MUP-a, vatrogasnim brigadama i hitnom pomoći, obaveštavanje nadležnih organa MUP, o svim slučajevima ugrožavanja bezbednosti zaposlenih ili imovine naručioca - navode.

Građane koji nemaju ovlašćen pristup objektima moraće da spreče, ali i da snose odgovornost i nadoknadu štete do dođe preduzimanjem ili nepreduzimanjem radnje.

Takođe, cilj ugovorenih usluga podrazumeva kontinuiranu aktivnost zaštite materijalnih dobara, čuvanje poslovnih i bezbedonosnih informacija, kao i obavljanje drugih poslova iz domena bezbednosti po zahtevu Narodnog muzeja Niš.

Vođenje evidencije o svim uočenim pojavama i okolnostima od značaja za bezbednost objekata Muzeja, uredno i blagovremeno izveštavanje rukovodioca nadležnih organizacionih jedinica. Zabrana napuštanja mesta obezbeđenja do dolaska zamene, tj. drugog radnika obezbeđenja. Čuvanje tajnosti podataka Naručioca - navode.

Bez gledanja televizije i korišćenja internta; Foto: JV/V. Milić U poglavlju ponašanja, Narodni muzej traži da radnici beogradskog obezbeđenja budu stručni, profesionalni, kulturni, nepristrasni, ljubazni prema strankama i zaposlenima u “Medijani”.

Za vreme radnog vremena pripadnicima službe obezbeđenja, nije dozvoljeno spavanje, gledanje TV-a, neovlašćeno korišćenje informatičke telekomunikacione i druge opreme i službenog inventara Muzeja, konzumiranje alkohola, primanje privatnih poseta, samoinicijativno napuštanje poslova i udaljavanje sa mesta na kome se vrši obezbeđenje, fotografisanje i snimanje na prostoru arheološkog nalazišta kao i svako drugo neovlašćeno ili neopravdano činjenje ili nečinjenje kojima se ugrožava utvrđeni režim bezbednosti i kućni red Muzeja - piše u dokumentaciji.

Na kraju, navode da će firma Sion Gard Doo iz Beograda morati svojim radnicima da obezbedi jednoobrazna službena odela sa vidno istaknutim logoom i legitimacijom na kojoj će pisati ime i prezime radnika, a pozivajući se na Zakon o privatnom obezbeđenju ističu da će i svu ostalu neophodnu opremu za rad morati da obezbede sami.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Narodni muzej daje preko dva miliona dinara za usluge obezbeđenja arheološkog nalazišta “Medijana”

Izvor: Danas, 29.Feb.2024

Za usluge naoružanog obezbeđenja koje će svakog dana od 20 do 8 sati ujutru, uključujući i državne i verske praznike, provoditi na arheološkom nalazištu “Medijana”, niški Narodni muzej platiće 2.019.180 dinara, odnosno 2.423.016 dinara sa PDV, firmi "Sion Gard Doo" iz Beograda, prenose...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.