Najstarija niška gimnazija Stevan Sremac i dalje bez elektronskih dnevnika

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2020, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstarija niška gimnazija Stevan Sremac i dalje bez elektronskih dnevnika

Prva niška gimnazija Stevan Sremac jedina je škola u gradu u kojoj ne postoje elektronski dnevnici. Problem sa uvođenjem dnevnika imalo je više škola u ruralnim sredinama na jugu Srbije, a kao razlog zašto ih nema i u niškoj gimnaziji načelnik Školske uprave Dragan Gejo navodi tehničke smetnje.

Dok je ministar prosvete Mladen Šarčević najavljivao hologramske nastavnike usledili su komentari prosvetara da pojedine škole nemaju ni osnovnih uslova za nastavu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kamoli za nove tehnologije.

Iako je njihovo uvođenje počelo pre 2 godine, nema svuda ni elektonskih dnevnika.

Uglavnom zbog slabog interneta. U ruralnim sredinama nemate uvek dobar internet - navodi Gejo.

Jedina u Nišu bez elektronskog dnevnika; foto:JVMeđutim, Sremac se ne nalazi se u ruralnoj sredini, a zašto je prva niška gimnazija bez elektronskih dnevnika direktorka ove škole Jelena Milošević nije odgovorila Južnim vestima.

Načelnik Školske uprave objašnjava da u ovoj gimnaziji predaju najkvalifikovaniji informatičari, u poređenju sa drugim školama, ali da rešenja još nema.

Ne postoje tehničke mogućnosti, niti para da budem precizniji - kaže Gejo.

Probleme bi trebalo da reše do kraja nastavne godine, a Gejo kaže i da Ministarstvo prosvete zapošljava honorarno radnike koji otklanjaju tehničke smetnje u školama, ali u Sremcu nisu mogli da utiču na brzinu interneta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.