Najmlađi izviđači iz Niša i Bele Palanke učili i igrali se na “Poletarčevoj jelki”

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi izviđači iz Niša i Bele Palanke učili i igrali se na “Poletarčevoj jelki”

Poslednja izviđačka akcija u 2018. godini “Poletarčeva novogodišnja jelka” bila je posvećenima najmlađim članovima organizacije, pa se u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” okupilo 250 poletaraca i pčelica iz Niša i Bele Palanke. Mnogo toga naučili su mališani, s obzirom na to da su obišli i obućara, radionicu za izradu sveća, kao i Narodnu biblioteku “Stevan Sremac”.

Svi niški odredi učestvovali na akciji; foto: Luka ĐorđevićU Narodnoj biblioteci >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poletarci i pčelice su učili o postupku izrade knjige i papira, ali i o ekologiji i zaštiti životne sredine, što je jedan od izviđačkih zakona. Tema ovog izdanja tradicionale akcije koju organizuje Savez izviđača grada Niša bila je “Hari Poter”, pa su deca rešavala zadatke vezane za elektricitet i nevidljivo pismo, a čarobni napitak su sami po receptu pravili.

U saradnji sa Poštom Srbije naučili kako se pravilno adresira i šalje pismo, u radionici za popravku obuće saznali kako se obuća pravilno održava i koje su njene komponente. U najpoznatijoj niškoj zanatskoj radionici su se upoznali sa postupkom obrade voska i izradom sveća - kažu u SIGN-u.

Malim izviđačima se pridružili i đaci škole "Dositej Obradović"; foto: Luka ĐorđevićNa akciji su učestvovali dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 10 godina iz niških izviđačkih odreda Josif Pančić, Mija Stanimirović, Kralj Petar I, Đuka Dinić, Potpukovnik Goran Ostojić, Lola, Vožd Karađorđe, Školski brod Jadran, kao i Remizijana iz Bele Palanke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.