Najava za novu fabriku u Nišu na početku predizborne kampanje

Izvor: JužneVesti.com, 19.Okt.2023, 16:08

Najava za novu fabriku u Nišu na početku predizborne kampanje

U startu preizborne kampanje iz Vlade Srbije dolazi vest o otvaranju nove fabrike u Nišu. Kako je saopštio ministar privrede Slobodan Cvetković, reč je o investiciji holandske kompanije "Ariston Climate Solutions" koja će otvoriti pogon za proizvodnju električnih aparata za domaćinstvo, a biće zaposleno najmanje 300 radnika.

I dok se neke ranije najavljene fabrike nisu još ni otvorile u Nišu, iz vlasti najavljuju da će biti njih još. Tako je ministar Cvetković danas >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najavio da će novi pogon u Nišu graditi privredno društvo "Ariston Climate Solutions d.o.o" Svilajnac i da će u njega biti investirano 75 miliona evra do kraja 2026. godine, a do kraja 2027. godine zaposleno najmanje 300 radnika.

Ministar napominje da je ovo privredno društvo u vlasništvu kompanije "Ariston Holding NV" Holandija, koja posluje u okviru "Ariston" grupe, svetskog lidera u izradi proizvoda za grejanje vode i prostora, komponenti i gorionika.

Cvetković je istakao da kompanija poseduje pogone za proizvodnju komponenti za grejanje u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Kini, Rusiji i Vijetnamu, dok je u 2022. godini ostvarila konsolidovani prihod od približno 190 miliona evra i zapošljavala približno 10.000 radnika.

Osim fabrike u Nišu, najavljeno je i da je Vlada dala saglasnost za zaključivanje novih ugovora i sa nemačkim "PWO SEE" koji će graditi pogon za komponente za automobilsku industriju u Kragujevcu i Čačku.

Vučić se hvali brojkama; foto: S. V. Nišlije i dalje čekaju na zvanično otvaranje i nova radna mesta u kineskoj fabrici Šinju, dok je u toku je izgradnja kineske firme Jusei mašineri, dobavljača Šinju. U industrijskoj zoni ka Niškoj Banji gradi se austrijska fabrika Palfinger, početku izgradnje prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić po čijoj računici je to deveta fabrika koju je on otvorio u Nišu. Tada je rekao da su u toku pregovori sa velikom kompanijom i da Nišlije mogu da očekuju "fantastičnu vest".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.