Nais u borbi za što bolju plej-of poziciju

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nais u borbi za što bolju plej-of poziciju

Vaterpoliste niškog Naisa ovog vikenda očekuje turnir u Šapcu gde će se sa ekipama Banjice, Beograda i domaćina Šapca boriti za pozicije od 5. do 8. mesta na tabeli domaćeg prvenstva, nakon čega slede 1/4 finale domaćeg plej-ofa.

Po okončanju Jadranske A2 lige niškim vaterpolistima slede domaći izazovi. Utisci sa Jadrana su arhivirani, pa je, prema rečima trenera Nišlja Marka Blagojevića, pred Naisom turnir ujednačenog kvaliteta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Očekivanja su da igramo što bolje protiv ekipa koje su sličnog igračkog kvaliteta. Pošto je u pitanju turnirski sistem takmičenja, biće izuzetno neizvesno i odlučiće trenutna inspiracija i raspoloženje - istakao je on.

Prvi meč na ovom turniru niški vaterpolisti odigraće u petak 25. marta protiv Banjice u 18 sati. Dan kasnije u 20 sati odigraće protiv domaćina Šapca, dok će se poslednjeg dana suprotstaviti Beogradu u 18 sati.

Strateg Nišlija dobro je upoznat sa kvalitetima svih protivnika.

Banjica je zadržala kompletan prošlogodišnji sastav, a pojačali su se Adžićem iz Primorca i Mitrovićem iz Vojvodine. Šabac je takođe tim sastavljen od starosedelaca, a individualno svakako najjači na ovom turniru. Beograd je ekipa sa kojom smo sparingovali, a oni su uspevali da dobiju Šapčane, tako da je turnir prilično ujednačen - kaže Blagojević.

Zavisno od konačnog plasmana niški tim će u 1/4 finalu plej-ofa koplja ukrstiti sa jednim od učesnika A1 Regionalne lige - Partizanom, Vojvodinom, Crvenom zvezdom ili Radničkim iz Kragujevca, a niškom treneru je potpuno svejedno ko će biti protivnik niškog kluba.

To je relativna stvar. Sve četiri ekipe su inspirativne i veoma kvalitetne, tako da je u velikoj meri nevažno s kim ćemo igrati - podvukao je Blagojević.

Podsetimo, Nais je debitantski nastup u Regionalnoj A2 ligi završio sa po jednom pobedom i remijem, a strateg niškog tima istakao je da su jadranski izazovi poslužili sazrevanju mladih igrača.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.