Na niškim fakultetima prijemni ispiti od 6. do 8. septembra

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Sep.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na niškim fakultetima prijemni ispiti od 6. do 8. septembra

Na fakultetima Univerziteta u Nišu završeno je prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita koji će biti održani 6, 7. i 8. septembra prema rasporedu koji budu objavile visokoškolske ustanove.

Upis kandidata koji su položili prijemne ispite biće završen najkasnije do 15. septembra.Kao i u prvom upisnom roku, kandidati koji se prijavljuju za polaganje prijemnog ispita, uz podrebnu dokumentaciju, podnose i dokaz o uplati za naknadu troškova polaganja prijemnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ispita koji, u zavisnosti od fakulteta, iznosi i do 7.500 dinara. Inače na fakultetima Univerziteta u Nišu je posle prvog uspisnog roka ostalo 1.664 mesta od kojih su 374 na budžetu i 1.290 samofinansirajućih.

Na nekim fakultetima je odlučeno da kandidatima koji su u prvom roku položili prijemni na nekom srodnom fakultetu priznaju te rezultate uz odgovarajuću potvrdu. To je, recimo slučaj na Pravnom i Mašinskom fakultetu, dok kandidati koji konkurišu na nekom od smerova Građevisko-arhitektonskog fakulteta koji su već položili prijemni u skladu sa zahtevima ovog fakulteta, mogu da se prijave sa tim rezultatom ali i da polažu prijemni ispit, a u tom slučaju za rangiranje će biti uzet u obzir bolje postignuti rezultat. To važi i za kandidate koji su polagali prijemni ispit u junu na GAF-u.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.