NKC skoro 2 meseca od godišnjice počinje obeležavanje 90 godina od rođenja Branka Miljkovića

Izvor: JužneVesti.com, 18.Mar.2024, 10:30

NKC skoro 2 meseca od godišnjice počinje obeležavanje 90 godina od rođenja Branka Miljkovića

Posle skoro dva meseca od datuma rođenja princa poezije Branka Miljkovića - 29. januara, Niški kulturni centar počinje obeležavanje 90 godina od rođenja ovog poznatog pesnika. I dok 29. januara nije bilo programa obeležavanja, ove nedelje su pripremili projekciju filmova, predavanja i tribinu.
Devedestogodišnjica od rođenja Miljkovića u Nišu, inače njegovom rodnom gradu, prošla je 29. januara bez nekog kulturnog programa kojim bi se ukazalo na značaj ovog pesnika i njegov opus.
Iz NIškog kulturnog centra saopštavaju da oni obeležavanje 90 godina od rođenja princa poezije započinju ove sedmice.
Spomenik Miljkoviću je ispred niškog pozorišta; foto: Jelena MišićVečeras od 18 sati...

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Tribina: Uticajnost poezije u savremenom svetu

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Mar.2024

Ove godine, Srbija i rodni Niš slave jubilej - 90 godina od rođenja Branka Miljkovića. U ovom kontekstu, tribina će se osvrnuti na stvaralaštvo ovog princa poezije, ali i ispitati da li se takva poezija nastana i uređuje danas, kao i postoje li takvi pesnički bardovi u savremenom vremenu...Govornik...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.