Mrtva zmija bačena u kantu za smeće ispred Umetničke škole u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtva zmija bačena u kantu za smeće ispred Umetničke škole u Nišu

U korpi za sitan otpad u Prvomajskoj ulici, baš ispred zgrade u kojoj su Umetnička i Muzička škola, nalazi se zmija. Iz ZooPlaneta kažu da je reč o loptastom pitonu, kao i da su sa ovim slučajem upoznali Zavod za zaštitu prirode.

Dušan Stojanović iz ZooPlaneta kaže da je reč o strogo zaštićenoj vrsti koju je verovatno, pošto je uginula, neko bacio u kantu za smeće. Reč je o zaštićenoj vrsti; Foto: JV/V. Milić

Verovatno je čuvana zmija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koju je neko bacio tu kako bi plašio ljude - rekao je Stojanović.

O ovom slučaju je, dodaje, obavešten Zavod za zaštitu prirode.

Na to da se piton nalazi u kanti, danas je ukazao čitalac preko aplikacije "Prijavi problem".

Stojanović dodaje da je na društvenoj mreži Instagram u poslednje vreme video fotografije tinejdžera uslikanih upravo sa zmijama koje su zaštićene, te upozorava da ove životinje moraju da se čuvaju u posebnim uslovima. Ističe da maltretiranjem životinje ne bi trebalo niko da se "pokazuje". Kanta ispred škole nekom poslužila da baci zmiju; Foto: JV/V. Milić

One moraju da budu registrovane i da se čuvaju u posebnim uslovima, jer su to tropske zmije i uginu čim se smrznu. Najviše njih dolazi iz nelegalnih odgajivačnica ili se uvoze ilegalno i ne registruju se, a potrebna je posebna dozvola za držanje ovakve zmije - upozorava Stojanović.

Inače, dodaje da su zmije koje žive u prirodi u ovim krajevima sada u hibernaciji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PITON U KANTI ZA SMEĆE Ispred niške škole u đubretu pronađena zmija strogo zaštićene vrste

Izvor: Blic, 24.Jan.2019, 12:16

U korpi za sitan otpad u Prvomajskoj ulici u Nišu, baš ispred zgrade u kojoj su Umetnička i Muzička škola, pronađena je mrtva zmija. Iz "ZooPlaneta" kažu da je reč o loptastom pitonu, kao i da su sa ovim slučajem upoznali Zavod za zaštitu prirode.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.