Mrak na sat vremena za dobrobit planete

Izvor: RadioCity.rs, 18.Mar.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrak na sat vremena za dobrobit planete

Akcija „Sat za našu planetu“ će se održati 10. put u svetu, a 8. put u Srbiji. U domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete biće isključena svetla na jedan sat.
Cilj ove akcije je da se pošalje snažna poruka da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.
Od svoga nastanka 2007. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se i prošle godine uključilo skoro 7000 gradova iz 172 zemlje, uz više stotina miliona pojedinaca na svih 7 kontinenata.
Od 2009. godine akciji se pridružila i Srbija sa 91 gradom i opštinama, 172 škole, i velikim brojem organizacija, kompanija i pojedinaca, a broj gradova koji podržavaju akciju neprekidno raste.

Program akcije “SAT ZA NAŠU PLANETU 2016.“
20:00 – 20:30 – Rocky Road Band
20:30 – 21:30 – Isključivanje svetala
- Otvaranje manifestacije
- Obraćanje predstavnika Zavoda za zaštitu prirode
- Pozdravna reč predstavnika Grada
20:35 - Recital20:40 - Eko-edukativna predstava “Voda” (Osnovna škola Stefan Nemanja)
21:15 - Akademski ženski hor SKC-a (dirigent – mr Ivana Mirović)
21:25 - Plesna grupa “Revolution”
21:40 - Paljenje svetala
Aktivnosti će biti realizovane od strane Grada Niša, OCD Prostora – CEM, brojnih organizacija civilnog društva, Gradskih opština, javnih i privatnih preduzeća, kao i brojnih škola.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Večeras jedan sat za planetu

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Mar.2016, 17:12

Svetski fond za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će se održati deseti put u svetu, a osmi put u Srbiji...Danas, 19. marta 2016. godine u 20.30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.