Mladić uhapšen dok je pljačkao knjižaru

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Feb.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić uhapšen dok je pljačkao knjižaru

Kako je saopštila PU Niš, policija je uhapsila I. V. starog 21 godinu iz Niša, dok je obijao knjižaru i pokušavao da iznese ukradenu torbu.

Kako prenosi „Blic“, on je prošle godine osuđen na pet godina zatvora jer je sa bratom J.N. (26) opljačkao zlataru „Celje“ u centru Niša odakle su ukrali nakit vredan 16, 5 miliona dinara. Oni su osuđeni po sporazumu o priznanju krivice koji su sklopili sa tužilaštvom, nakon što su pristali da vrate ukradeno zlato >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << koje su bili sakrili.

Braća su zbog načina vršenja krađa i spretnog veranja po krovovima dobili nadimak „spajdermeni“.

I.V. je kriminalnu karijeru započeo još pre sedam godina kao maloletnik kada je obio dve zlatare u centru Niša iz kojih je odneo oko 3, 2 miliona dinara. U jednu od zlatara ušao je preko krova. Nekoliko godina kasnije policija pokušavala da ga uhapsi sa bratom u stanu u Panteleju, gde je takođe pokazao veštinu veranja po krovovima prethodno bacajući na policiju delove nameštaja i frižider, pa su sa najvišeg dela zgrade skinuti uz pomoć vatrogasne platforme.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.