Mladi niški izviđači se najbolje snašli na nepoznatom terenu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi niški izviđači se najbolje snašli na nepoznatom terenu

Veštine u orjentaciji na nepoznatom terenu najbolje su pokazali mladi niški izviđači iz redova odreda „Mija Stanimirović“, koji su na tradicionalnim „Novembarskim susretima izviđača“ u Banja Luci, ovojili prvo mesto u kategoriji do 20 godina.

Pobednička ekipa „Orion“ niškog izviđačkog odreda je najbolje napravila kroki, skicu, profil terena i izveštaj o pređenom putu i tako ostavila za sobom ekipe iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Ukupno 12 ekipa imalo je priliku da proveri svoj nivo znanja. Takmičenje je trajalo 3 dana, deo je proveden na stazi a bilo je prilike i da mladi obnove i steknu nova prijateljstva – kažu iz Odreda.

Tradicionalno takmičenje izviđača se ove godine po 41. put održalo u Banja Luci. Pored kategorije u kojoj su niški izviđači bili najbolji, u drugoj kategoriji takmičili su se stariji od 20 godina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.