Mladi bek Radničkog u idealnom timu 3. kola Superlige, kaže može još bolje

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2020, 11:00

Mladi bek Radničkog u idealnom timu 3. kola Superlige, kaže može još bolje

Prvo završnica minule sezone bez rezultatskog značaja, a onda i pravilo o obaveznom nastupu fudbalera ispod 21 godine "lansirali" su nekolicinu mladih igrača, a među njima i Petra Ćirkovića, 20-godišnjeg levog beka niškog Radničkog. Rođeni Kuršumličanin izabran je u idealni tim 3. kola Superlige, a sam kaže da je utakmicom protiv Novog Pazara zadovoljan, ali da može još bolje.

Od ove sezone, u svakom trenutku tokom prvog poluvremena svaki tim mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ima najmanje dve fudbalera mlađa od 21 godine, a sa srpskim državljanstvom. U redovima Radničkog ovu priliku su umeli da iskoriste Stefan Mitrović, koji je bio strelac u 1. kolu, a sada i Ćirković, koji je protiv Pazara zabeležio asistenciju.

Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali mislim da mogu još bolje. Trudiću se svim silama da zadržim mesto startera i u nastavku sezone. Moje je da radim i da se na treninzima namećem treneru. Ciljevi kluba su visoki, pa se se tako i ponašamo na utakmicama i treninzima. Želimo da ovaj prvi deo sezone odigramo maksimalno dobro i steknemo dobru zalihu pred one prolećne borbe - priča levi bek Radničkog.

Ćirković je prošao omladinsku školu niškog Radničkog, a u seniorskoj konkurenciji se kalio u redovima istoimenog kluba iz Pirota. Prethodnih sezona Radnički je često objavljivao da su fudbaleri iz omladinske škole "prekomandovani" u seniorski tim, ali nisu često nastupali.

Ja sam pravi primer igrača koji nije morao da kao dete odlazi u Beograd kako bi dobio šansu na ovom nivou. Došao sam u školu Radničkog iz rodne Kuršumlije 2015. godine i igrao sam za sve mlađe uzraste ovog kluba (...) Bilo je tu i uspona i padova, što je uobičajeno za mladog fudbalera, ali moram da kažem da u školi sve kvalitetno funkcioniše. Brzo sam stasao, napredovao sam u svim aspektima i trudiću se da budem još bolji - rekao je Ćirković.

Superligaš iz Niša sledeću utakmicu igra u subotu, 15. avgusta na "Čairu", a rival će mu biti šabačka Mačva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.