Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 13. 8. 2020.

| Sport

Mladi bek Radničkog u idealnom timu 3. kola Superlige, kaže može još bolje

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Petar Ćirković
Prema podacima sa sajta Transfermarket, Ćirković ima ugovor sa Radnički do leta 2020. godine; foto: Vanja Keser

Prvo završnica minule sezone bez rezultatskog značaja, a onda i pravilo o obaveznom nastupu fudbalera ispod 21 godine "lansirali" su nekolicinu mladih igrača, a među njima i Petra Ćirkovića, 20-godišnjeg levog beka niškog Radničkog. Rođeni Kuršumličanin izabran je u idealni tim 3. kola Superlige, a sam kaže da je utakmicom protiv Novog Pazara zadovoljan, ali da može još bolje.

Od ove sezone, u svakom trenutku tokom prvog poluvremena svaki tim mora da ima najmanje dve fudbalera mlađa od 21 godine, a sa srpskim državljanstvom. U redovima Radničkog ovu priliku su umeli da iskoriste Stefan Mitrović, koji je bio strelac u 1. kolu, a sada i Ćirković, koji je protiv Pazara zabeležio asistenciju.

Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali mislim da mogu još bolje. Trudiću se svim silama da zadržim mesto startera i u nastavku sezone. Moje je da radim i da se na treninzima namećem treneru. Ciljevi kluba su visoki, pa se se tako i ponašamo na utakmicama i treninzima. Želimo da ovaj prvi deo sezone odigramo maksimalno dobro i steknemo dobru zalihu pred one prolećne borbe - priča levi bek Radničkog.

Ćirković je prošao omladinsku školu niškog Radničkog, a u seniorskoj konkurenciji se kalio u redovima istoimenog kluba iz Pirota. Prethodnih sezona Radnički je često objavljivao da su fudbaleri iz omladinske škole "prekomandovani" u seniorski tim, ali nisu često nastupali.

Ja sam pravi primer igrača koji nije morao da kao dete odlazi u Beograd kako bi dobio šansu na ovom nivou. Došao sam u školu Radničkog iz rodne Kuršumlije 2015. godine i igrao sam za sve mlađe uzraste ovog kluba (...) Bilo je tu i uspona i padova, što je uobičajeno za mladog fudbalera, ali moram da kažem da u školi sve kvalitetno funkcioniše. Brzo sam stasao, napredovao sam u svim aspektima i trudiću se da budem još bolji - rekao je Ćirković.

Superligaš iz Niša sledeću utakmicu igra u subotu, 15. avgusta na "Čairu", a rival će mu biti šabačka Mačva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • GORAN

    18:11 // 13. 8. 2020.

    MARO MARICE,BRAVO

  • Mara

    13:38 // 13. 8. 2020.

    Uvek može bolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: