Misliš iz Niš? - pank-rok bend pesmom kritikuje humor na račun Nišlija

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2023, 10:40

"Misliš iz Niš?" - pank-rok bend pesmom kritikuje humor na račun Nišlija

Niški pank-rok bend Polarni Fazani i reper Ivica Blanuša, poznatiji kao I.Bee, objavili su singl Misliš iz Niš?, kako su rekli iz benda kritiku višegodišnjeg humora na račun Nišlija.

Gitarista benda i tekstopisac Srđan Petrović rekao je da u 25-godišnjoj karijeri bend u svojim pesmama obrađuje tematiku Niša i publici se obraća na lokalnom dijalektu, koristeći niški žargon.

I na poslednjem album Meraklijski hardkor obrađivali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << niške teme, na niškom slengu, pa se nekako nametnulo samo od sebe da i ove godine, kada spremamo novi album, pokrenemo neke nove teme koje se tiču Niša i Nišlija - rekao je Petrović.

Govoreći o singlu Misliš iz Niš? kojim najavljuju novi album, Srđan kaže da je koncept bio takav da pesma sadrži što više niških uzrečica, kojima će na duhovit način ispričati priču o fenomenu koji “nervira svakog Nišliju kada ga pitaju odakle je”.

Postoji i odgovor na to pitanje, koji svaki pravi Nišlija zna, nećemo ga pominjati sada, ali možete ga čuti u pesmi - kaže Srđan.

Pesmu su, kako Srđan kaže, radili bez kompromisa i dodaje da iako će možda delovali kao šaljiva pesma, nije, jer govori o višedecenijskom problemu degradacije Niša i Nišlija.

Pozvali smo istaknutog niškog repera I.Bee-a, koji u svojim pesmama ne beži od našeg dijalekta i kada smo ga pitali da radimo nešto “po niški” bio je oduševljen - rekao je Petrović.

Očekuje da će probuditi ponos i kod mlađih Nišlija, jer smatra da previše koriste digitalni žargon, a takođe najavljuje da će singl Misliš iz Niš? promovisati i na raznim svirkama u gradu.

Pored Srđana Petrovića i I.Bee-a, u stvaranju pesme učestvovali su i ostali članovi Polarnih Fazana, pevač Nikola Kitevski, basista Ivan Pavlović i bubnjar Ivan Vojvodić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.