Ministar prosvete najavio dogradnju i obnovu niškog PMF-a

Izvor: JužneVesti.com, 02.Jun.2020, 16:19

Ministar prosvete najavio dogradnju i obnovu niškog PMF-a

Višedecenijski problem sa prostorom koji imaju niški Filozofski i Prirodno-matematički fakultet mogao bi da bude rešen, pošto je ministar prosvete Mladen Šarčević danas najavio da će uskoro biti izgrađena nova lamela na PMF-u i kompletno rekonstruisan postojeći objekat ovog fakulteta. O konkretnim rokovima nije govorio, već samo da je sve u fazi idejnog projekta i da će izgradnja početi jako brzo.

Da se laboratorije PMF-a isele iz zgrade Filozofskog mnogo godina pokušavala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su oba fakulteta, ali bez uspeha. Ministar Šarčević tvrdi da je rešenje na pomolu. PMF možda konačno u jednoj zgradi; foto: J. A.

Reč o dogradnji lamele od blizu 3.000 kvadrata, ali i kompletnoj rekonstrukciji objekta koji dugo nije obnovljen i nije namenski rađen za fakultet. Ujedno, znate da se deo nastave odvija na Filozofskom, čime će taj prostor na Filozofskom biti oslobođen - rekao je Šarčević.

On je danas obišao i lokaciju na kojoj je predviđena izgradnja lamele, ističući da se nastavljaju ulaganja u infrastrukturu u visokom obrazovanju. Kazao je da će se radovi finansirati preko kredita Razvojne banke Saveta Evrope (CEB). Koji je mogući datum početka radova, Šarčević nije precizirao.

Počeće ovo jako brzo, ovde je priča na idejnom projektu - rekao je.

Skup transport i montaža instrumenata; foto: J. A.Podsetimo, prošle godine su sa Filozofskog fakulteta, zato što brinu za bezbednost studenata i zaposlenih i nemaju dovoljno prostora za sve studijske grupe, ponovo tražili da se Departman za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta konačno iseli iz njihove zgrade. Dali su i rokove za selidbu koji su probijeni.

Inače, deo zgrade u Ulici Ćirila i Metodija, koja je vlasništvo Filozofskog fakulteta u Nišu, još od 1971. godine zauzima Departman za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta, koji je nekada bio smešten u njoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Šarčević: Beprekorno organizovana onlajn nastava, obuhvaćeno 99 odsto učenika

Izvor: Beta, 02.Jun.2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je taj resor "besprekorno organizovao" onlajn nastavu tokom epidemije korona virusa, navodeći da je nastavom bilo obuhvaćeno 99 odsto srednjoškolaca i 99,3 odsto osnovaca.Šarčević je rekao da je onlajn nastavom bilo obuhvaćeno i "čak 88...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.