Meštani sela kod Merošine ne mogu više da kupe povratne autobuske karte, pitaju zašto su diskiminisani

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2023, 12:41

Meštani sela kod Merošine ne mogu više da kupe povratne autobuske karte, pitaju zašto su diskiminisani

Žitelji Azbresnice i Dudulajca kod Merošine više ne mogu da kupe povratne autobuske karte do Niša sa popustom od 15%, kakva je praksa, već su prinuđeni da se opredeljuju za skuplje jednosmerne karte, pa se pitaju zašto nisu tretirani kao svi građani. Kažu da su im iz Niš-ekspresa odgovorili da “ne postoje odgovarajući obrasci”, mada građani smatraju da su u pitanju “dvostruki aršini”.

Suočeni sa nemogućnošću kupovine povratne karte za ova mesta, ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da za putovanje plaćaju cenu od 1.240 dinara, odnosno po 620 dinara u jednom pravcu, umesto 1.000 dinara koliko bi koštala povratna karta sa popustom.

Iako znaju da popust nije preveliki, tvrde da to već predstavlja teret za siromašne građane, koji se dodatno osećaju oštećenima kada shvate da ne mogu ostvariti popust.

Takođe, tvrde da problem postaje još izraženiji s obzirom na to da cene karata neprestano rastu, dok kvalitet prevoza ostaje predmet kritika među putnicima.

Trebalo bi uzeti u obzir da postoji povratna karta do Prokuplja. Od Prokuplja do Niša ima 30 kilometara, a od Azbresnice i Dudulajca do Niša, preko Merošine ima 25 kilometara. Da li tih 5 kilometara pravi razliku i da li je to razlog da nam zakinu na karti - pitaju meštani.

Ističu zabrinutost zbog cenovne politike Niš-ekspresa i dileme da li su svi građani tretirani po istim merilima.

Novinari Južnih vesti poslali su pitanja Niš-ekspresu, ali odgovore do objavljivanja teksta nisu dobili.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.