Mesec dana nakon završene rekonstrukcije niške Infektivne - vraćaju se pacijenti i osoblje

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2023, 12:17

Mesec dana nakon završene rekonstrukcije niške Infektivne - vraćaju se pacijenti i osoblje

Nakon 5 meseci rada u niškoj Vojnoj bolnici, gde je preseljena zbog rekonstrukcije, Klinika za infektivne bolesti biće opet na staroj adresi, u starom delu UKC Niš. Povratak su nadležni najavili mesec dana nakon završenih radova, jer kažu da su za to vreme morali da ispoštuju sve higijenske i epidemiološke mere za povratak pacijenata i zaposlenih.

Prva faza rekonstrukcije niške Infektivne klinike počela je krajem januara, a početkom juna je saopšteno da je taj posao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << završen, ali da se medicinsko osoblje i pacijenti neće vratiti dok se ne završi čišćenje i dezinfekcija.

Mesec dana kasnije i to je konačno završeno, pa su iz UKC Niš saopštili da su ispoštovane sve predviđene higijenske i epidemiološke mere, i da će se rad polako vraćati na stari režim, a osoblje i pacijenti biti na staroj adresi.

5 meseci od početka rekonstrukcije najavljen povratak na Infektivnu kliniku; foto: UKC Niš Od danas 7. jula, su ambulanta za prijem pacijenata sa simptomima kovid virusa, kao i stacionarni deo za obolele, iz nove zgrade UKC Niš, odnosno Urgentnog cenra, kako navode na zvaničnom sajtu - ponovo na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, u starom Kliničkom.

Takođe, prema planu rukovostva Uprave UKC Niš i ove OJ, a u dogovoru sa ostalim nadležnim službama, od subote 08.07.2023. i hepatološka ambulanta Klinike, biće otvorena za sve pacijente, na lokaciji, gde je bila i pre renoviranje zgrade - navode u obaveštenju.

Konačno preseljenje stacionara iz Vojne bolnice na nišku Infektivnu kliniku nadležni najavljuju za ponedeljak 10. jul, ali uz napomenu da će o tome obavestiti pacijente naknadno.

Podsetimo, zgrada Klinike za infektivne bolesti stara je više od 100 godina. Radove su izvodile preko tendera izabrane niške firme Telegra forte i Ipi inter projekt inženjering, a vrednost ugovora je oko 59,8 miliona dinara sa PDV-om.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.