Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2023, 09:14

Završena prva faza rekonstrukcije Infektivne klinike UKC

NIŠ

Završena je prva faza rekonstrukcije Infektivne klinike i pacijenti koji su na početku radova premešteni u Vojnu bolnicu kao i lekari, uskoro će se vratiti na Infektivnu kliniku, kaže profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

      „Renoviranje u prvoj fazi obuhvatilo je kompletnu zamenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija i svega onogo što je bilo najdotrajalije. Svaka soba je sada dobila novo kupatilo, nove sanitarije, zidovi su rušeni i probijeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kako bi se sve zamenilo i to je  sada gotovo neprepznatljiva zgrada u svojoj unutrašnjosti. Plafoni su spušteni, menjane su električne instalacije, krečeno. Mnogo toga je  moralo da se uradi da vratimo dostojanstvo i dignitet Infektivnoj klinici“, istako je profesor dr Zoran Perišić.

     Sredstva za renoviranje Infektivne klinike UKC Niš stigla su iz Ministarstva zdravlja koje je za ove potrebe izdvojilo bilzu 70 miliona dinara.

      „Očekuje se i druga faza radova na ovoj klinici kojom će biti obuhvaćena sanacija fasade, terase i krov zgrade“, dodaje Perišić.

      Prema njegovim rečima rekonstrukcijom su rešeni dugogodišnji problemi infektivne klinike u koju 50 godina nije ništa ulagano, a radi se o klinici koja je jako potrebna sistemu zdravstva u ovom delu Srbije.

        „Ono što najviše nedostaje UKC Niš je poliklinika koja bi se nalazila na prostoru između Klinike za patologiju i Centra za mentalno zdravlje. Planiran je objekat na nekih četiri do pet spratova koji bi mogao da primi sve dnevne bolnice i sve specijalističke ambulante Kliničkog centra“, naglasio je profesor dr Zoran Perišić i dodao da se novčana sredstva za izgradnju polikinike očekuju od Ministarstva zdravlja.

    Od sredstava namenjenih za drugu fazu rekonstrukcije Kliničkog centra biće renoviran i vešeraj i kuhinja, kao i specijalističke ambulante klinike za kardiologiju. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Mesec dana nakon završene rekonstrukcije niške Infektivne - vraćaju se pacijenti i osoblje

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2023

Nakon 5 meseci rada u niškoj Vojnoj bolnici, gde je preseljena zbog rekonstrukcije, Klinika za infektivne bolesti biće opet na staroj adresi, u starom delu UKC Niš. Povratak su nadležni najavili mesec dana nakon završenih radova, jer kažu da su za to vreme morali da ispoštuju sve higijenske i...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.