“Mediana” angažovala radnike sa biroa za čistiji Niš

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Mediana” angažovala radnike sa biroa za čistiji Niš

Čak 46 osoba sa spiska Nacionalne službe zazapošljavanje narednih meseći čistiće korita reka i potoka u Nišu i okolini, ali i ulice u obodnim delovima grada, kaže direktor Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” Bratislav Vučković.

On naglašava da će novoangažovani radnici biti plaćeni sredstvima sa biroa i mesečno će dobijati po 15.000 dinara.

U gradu nema para i mi nastavljamo da ih nalazimo gde god možemo. Ovog puta nam je prošao projekat kod Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << službe, pa ćemo tako angažovati ljude da očistimo korita bujičnih potoka i reka, 23 njih, i isto toliko za čišćenje ulica 3. i 4. stepena - kaže Vučković.

Danas su novi radnici krenuli sa čišćenjem Nišavskog keja, a trebalo bi u naredna 3 meseca da očiste i Grabrovačku reku, Donjovrežinski potok, Jelašničku reku i Rujnički potok.

To su ulice na obodima grada.Verovatno nećemo moći da obuhvatimo sve, ali ćemo uspeti, ja se nadam, da većinu koliko-toliko dovedemo u red - kaže direktor.

Finansijska situacija u preduzeću nije laka, jer Grad duguje "Mediani" oko 450 miliona dinara, ali projekat sa Nacionalnom službom za zapošljavanje je još jedan u nizu kojim ovo preduzeće uspeva da, kako kaže direktor, obezbedi dodatna sredstva za čistiji grad.

Ranije su bili angažovani zatvorenici niškog “KP doma”, a realizovan je i projekat sa Bugarskom u okviru kojeg su podeljene kante za reciklažni otpad.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.