Maturanti plesali u centru i u parkiću

Izvor: RadioCity.rs, 23.Maj.2016, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti plesali u centru i u parkiću

Tačno u podne na Trgu Kralja Milana usledilo je uživo uključenje Radio Slovenije i pozdrav za ceo Niš uz poruku „Zaplešimo“. A zatim je krenulo odbrojavanje, nakon čega su maturanti i zaplesali. 
Uz zvuke Štrausove operete „Slepi Miš“ kolone maturanata i na Trgu i u parkiću plesale su tradicionalni kvadril i tako obeležili završetak školske godine zajedno sa vršnjacima iz deset evropskih zemalja.
Učenici koji su uz podršku Grada igrali na Trgu Kralja Milana >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ponosni su što su imali priliku da plešu kvadril u centru Niša, ali pojedini sa kojima smo razgovarali ističu da je šteta što ima i đaka koji su bojkotovali ovogodišnje razdvajanje.
„Prezadovoljan sam jer je organizacija bila jako dobra, krivo mi je samo što nisu učestvovali svi đaci koji su mogli i to samo jer iz principa nisu hteli. Mislim da niko nije imao nikakve primedbe, jer je sve proteklo kako treba, a to da plešemo na dve različite lokacije mislim da nisu ni znali svi“, izjavio je maturant Prehrambeno-hemijske škole.

Slični su bili utisci i vršnjaka iz ostalih škola, uz komentar da bi bilo bolje da su bili jedinstveni u izboru lokacije.
„Prelepo, čak i bolje nego sto smo očekivali, samo nam je krivo što se tako brzo završilo. Mislim da svako treba ovo da doživi. Loše je što smo se podelili, mislim da je slična situacija bila i prošle godine. Naša škola nije trebalo da pleše ovde, već na bulevaru, ali smo se na kraju izborili i došli ovde“, priča nasmejana maturantkinja.

Veselo je bilo i u parku Svetog Save, gde su igrali maturanti u organizaciji koju je podržalo Ministarstvo. Đaci u narandžastim majicama i sa belim kišobranima uživali su u plesu, ali ima i onih koji su negodovali zbog ovogodišnjeg razdvajanja.
„Mislim da ovo nije u redu zato što treba da budemo složni jer smo svi maturanti i završavamo 4. godinu. Devojke koje su ovo organizovale su super i drago nam je što smo ovde ostali, iako smo u početku razmišljali da li tamo, da li ovde“, kaže učenica Umetničke škole.
„To je njihova volja, tako su oni odlučili, a mi ne pravimo problem. Nama je bitno da smo igrali i ispunili naš cilj“, kaže maturant Ekonomske škole.
Dok se plesao kvadril na obe lokacije vladala je pozitivna atmosfera, osmesi, ponos i aplauz prisutnih građana koji su došli da podrže svoje najdraže maturante i podele sa njima ovaj trenutak.

Na kratko se zaboravilo na priču o organizaciji, prepucavanju, na to što je neko dao sebi za pravo da podeli maturante i baci u drugi plan ključnu poruku ove priče i plesa, koji simbolično ispraća maturante u novi život. Tih desetak minuta, Niš je bio samo njihov.
Podsetimo, ove godine, paradu maturanata organizovale su dve različite organizacije, jedna koju je angažovao Grad, a druga uz podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva omladine i sporta.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.