Marko Radojković i gitara u NKC-u

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Feb.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Radojković i gitara u NKC-u

Gitarista Marko Radojković, održaće solistički koncert u utorak, 27. februar 2018. u maloj sala Niškog kulturnog centra.

Gosti koncerta:

Lazar Petrović – gitara

Tomislav Aleksić – gitara, vokal

Marko Radojković je rođen u Nišu 1994. godine. Gitaru svira od svoje sedme godine. Nižu i srednju muzičku školu, odsek gitara, završio je u Nišu u klasi profesora Milana Mitića. Akademiju umetnosti u Nobom Sadu pohađao je u klasi >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << profesora Zorana Kraišnika, a završio je u klasi profesora Srđana Tošića.

Usavršavao se na radionicama kod priznatih umetnika: Pavel Štajdl, Anabel Montesinos, Johanes Moler, Srđan Bulat i Marko Tamaho.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima:

- III nagrada na internacionalnom festivalu Antonio Salijeri Verona (Italija)

- Laureat i specijalna nagrada 2010. godine na internacionalnom festivalu gitare Marin Goleminov u Bugarskoj.

- II nagrada na međunarodnom takmičenju gitara 2017. u Sarajevu.

Održao je veliki broj koncerata kao solista i kao član kamernih sastava u svim većim gradovima Srbije i u inostranstvu: Nemačka, Norvečka, Italija, Bugarska, Grčka, Crna Gora.

Trenutno pohađa poslediplomske studije na FMU u Beogradu u klasi profesora Srđana Tošića. Zaposlen je, u muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Somboru.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.