Malim fudbalerima iz Niša srebro, bronza i fer-plej nagrade u Mini-maksi ligi

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malim fudbalerima iz Niša srebro, bronza i fer-plej nagrade u Mini-maksi ligi

Državno prvenstvo za mlade fudbalere Mini-maksi liga i ove godine je privuklo brojne ekipe, a najbolji u regionima plasirali su se u njegovu završnicu. Najuspešniji iz Niša bio je FK Filip Filipović, koji je bio drugi među 9-godišnjacima, godinu dana mlađi tim Radničkog izborio se za treće mesto u svojoj konkurenciji, kao i 13-godišnje fudbalerke Mašinca.

Filip Filipović se u borbu za medalju plasirao osvojivši prvo mesto u grupi, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je bio bolji od Petlića iz Smedereva, Bambija iz Zrenjanina i Rume. U polufinalu su Nišlija savladale prošlogodišnjeg prvaka Srbije OFK Gol iz Beograda. Ipak, Šabac je u finalu bio nepremostiva prepreka, pa su 9-godišnjaci iz Niša osvojili srebro. Fudbaleri Radničkog se "osvetili" sugrađane; foto: Privatna arhiva

Treba istaći da je ove godine u ovoj uzrastnoj kategoriji učešće uzelo oko 200 ekipa iz cele Srbije - poručuju u niškoj školi fudbala.

Ipak, njihovi godinu dana mlađi sugrađani “osvetili” su ih, pošto su u grupi savladali Šabac sa 6:0. Zahvaljujući tom trijumfu, ali i onom nad novosadskim Meridianom, te remijem sa Žarkovom plasirani su se fudbaleri Radničkog u polufinale.

Tu ih je dočekao FK Lider iz Odžaka, koji ih je savladao, pa su Nišlije takmičenje u Smederevskoj Palanci završile sa bronzom oko vrata, što je veliki uspeh, kaže njihov trener Aleksandar Mitić i jasan napredak u odnosu na prethodne godine.

Među najstarijim dečacima, 12-godišnjacima, niška ekipa Free kick nije uspela da se izbori za mesto na podijumu, ali je osvojila odličje, po nekima i najvrednije - za ekipu koja je najviše poštovala fer-plej. Ista sistuacija dogodila se i u dve godine mlađoj konkurenciji, gde su za najpoštenije proglašeni fudbaleri Železničara.

Inače, Mini-maksi liga sastoji se iz Mega (13-godišnjaci), Maksi (12-godišnjaci), Midi (11-godišnjaci), Mini (10-godišnjaci) i Mikro lige (9-godišnjaci i mlađi). Za plasman na završni turnir ekipe prvo treba da prođu gradske i regionalne lige, pa je masovnost nešto čime se takmičenje diči - svaka od konkurencija imala je ove sezone oko 200 prijavljenih ekipa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.