Izvor: RadioCity.rs, 07.Jun.2020, 14:12

Male i velike mature ipak će biti proslavljene

Za učenike osnovnih škola, mala matura moći će da se organizuje u školi ili na teritoriji opštine u ustanovama kulture. Kako kažu u Osnovnoj školi "Kralj Petar I", ova škola trudiće se da izađe u susret učenicima i njihovim interesovanjima.

"Ove godine nema odlaska u restorane, hotele ili kafane. Radimo na tome da učenički parlament preuzme organizaciju male mature u školi. Naravno, sve će se organizovati u saradnji sa školom", rekao je direktor škole Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Džunić i naglasio da će, kakva god da bude odluka, škola poštovati sve mere zaštite.
Učenici osnovnih škola smatraju da bi stariji trebalo da odlučuju o tome, ali bi voleli da proslave malu maturu sa društvom i nadaju se da će to na neki način biti organizovano.

"Ideja da slavimo u dvorištu mi se baš i ne sviđa, ali bolje išta nego ništa. Bar ću to vreme moći da provedem sa društvom.", rekla je jedna učenica.
Za srednje škole važi malo drugačije pravilo pa će maturanti moći da proslave matursko veče u nekoj kafani, restoranu ili hotelu.
"Svaka škola ima svoj plan i organizaciju. Trenutno razmatramo određene opcije kako bismo izašli u susret željama maturanata", rekao je Marijan Mišić direktor gimnazije "Svetozar Marković".
U svakom slučaju, moraće da se poštuju određene zaštitne mere. Ostaje da se vidi kako će to izgledati u praksi.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Škole organizovale probne završne ispite male mature i maturske ispite

Izvor: RadioCity.rs, 07.Jun.2020

Škole koje imaju veći broj odeljenja, moraju da podele učenike u dve grupe, a veoma je bitno da budu zaštićeni kako učenici tako i zaposleni, kažu u Osnovnoj školi "Kralj Petar I". Naglašavaju da jedna grupa ne sme da ima više od 9 ili 10 učenika.. "Svaka škola je morala da izradi raspored...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.