Izvor: RadioCity.rs, 07.Jun.2020, 14:16

Škole organizovale probne završne ispite male mature i maturske ispite

Škole koje imaju veći broj odeljenja, moraju da podele učenike u dve grupe, a veoma je bitno da budu zaštićeni kako učenici tako i zaposleni, kažu u Osnovnoj školi "Kralj Petar I". Naglašavaju da jedna grupa ne sme da ima više od 9 ili 10 učenika.
"Svaka škola je morala da izradi raspored dolaska, ulaska, pa čak i raspored stajanja u dvorištu za svako odeljenje. Prilikom ulaska ići će dezinfekcija cipela na ulasku, a zatim dezinfekcija ruku. Svaki učenik treba da ima masku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << a što se tiče rukavica, imaćemo razumevanja jer se sa njima teže radi", rekao je direktor škole Robert Džunić i naglasio da sve ovo važi i za one koji će dežurati na samom ispitu.

Učenici koji su polagali probne maturske ispite iz matematike, smatraju da je su dezinfekcija, maske i rukavice neophodna mera. Dodaju da im maska nije smetala pri izradi zadataka.
"Mislim da je dobro prošlo, nadam se da ću dobro uraditi malu maturu, ali imam još vremena da se spremim", rekla nam je jedna učenica.
A u gimnaziji "Svetozar Marković" polagao se maturski ispit. U ovoj gimnaziji su rekli da je matura organizovana onako kako mora, u skladu sa preporukama Vlade i da su učenici svesni da je to neophodno kako bi bili zaštićeni.
"U potpunosti se poštuju mere, što znači do 9 učenika u učionici. S obzirom na veliki broj maturanata, mi smo polaganje mature regulisali u dva termina, pre i posle podne. Uglavnom se polagalo u velikim učionicama, a vodili smo računa da uvek bude prostora i da ne bude zadržavanja ni u hodnicima ni u dvorištu. U svakom smislu smo preduzeli sve mere kako bismo zaštitili i zaposlene i učenike", rekao je Marijan Mišić, direktor ove gimnazije. Dodaje da je za ulazak u školu obavezan je prolazak kroz dezobarijeru, kao i nošenje maske i rukavica.

Što se tiče onih koji bi želeli da poprave neku ocenu, škole su i to organizovale po nekom rasporedu kako bi svima bilo lakše.
"Ove nedelje to je radio osmi razred, iduće nedelje će to raditi peti, šesti i sedmi. Za učenike od prvog do četvrtog razreda neće biti direktnog dolaska u školu, već će se to obavljati putem onlajn konsultacija", izjavio je direktor Osnovne škole "Kralj Petar I".
Popravljanje ocena organizovano je i za učenike srednjih škola. U gimnaziji "Svetozar Marković" maturanti su ocene popravljali do 2. juna, a ostali će ih popravljati od 7. juna pa nadalje, rekao je direktor ove gimnazije.
Obe škole dobro su se snašle sa nastavom na daljinu i naglašavaju da će i dalje na taj način pružati podršku učenicima kojima je to neophodno. Slična situacija je i u drugim osnovnim i srednjim školama u Nišu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.