Magnetna u niškom Kliničkom mesec dana čekala novac za popravku, sad čeka majstora

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jul.2023, 13:16

Magnetna u niškom Kliničkom mesec dana čekala novac za popravku, sad čeka majstora

Novi aparat za magnentnu rezonancu zbog koga je rušen zid nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, ne radi od 15. juna, a tek pre dva dana je odobren novac i raspisan pregovarački postupak za njegovu popravku, koja će koštati oko 4 miliona dinara.

Iako su iz UKC Niš 5. jula novinarima Južnih vesti odgovorili da se novi magnet ponovo pokvario "krajem druge polovine prošlog meseca", prema novim zvanično dostavljenih informacijama ovaj aparat zapravo ne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << radi od 15. juna.

15.06.2023. godine došlo je do kvara grdijentnog pojačala. Vrednost popravke je 3.876.000,00 sa PDV-om. Popravka se finansira iz sredstava MZRS. Aparat je van funkcije od 15.06.2023. godine - naveli su u odgovoru iz Centra za radiologiju.

I dalje ne radi, a tek pre dva dana je UKC Niš raspisao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva za "Usluge popravke magnetne rezonance "Signa Pioneer 3T".

Nadležni su takođe u odgovoru naveli da im je pre dva dana i odobren novac za popravku.

Pre dva dana je stigla zvanična informacija da su sredstva za popravku trenutnog kvara obezbeđena i da će on biti otklonjen u najkraćem roku - navode u odgovoru.

Koliko će biti potrebno za popravku koja će ovog puta koštati oko 4 miliona dinara, za sada nije poznato.

Podsetimo, ovo nije prvi put da je pokvaren aparat koji je kupljen 2017. godine za 1,6 miliona evra, a svega dve godine je bio u garanciji, a iz UKC Niš su ranije naveli da drugi aparat u staroj zgradi "normalno funkcioniše", kao i da zaposleni neprestano rade kako pacijenti ne bi čekali neophodnu dijagnostiku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novi magnet u KC Niš se za 6 godina kvario 6 puta, najmanje 156.000 evra potrošeno za popravke

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jul.2023, 09:35

Iako su zvanično nadležni odgovorili da je magnetna rezonanca, kupljena za novi Klinički centar u Nišu 2017. godine, za nepunih 6 godina rada bila u kvaru četiri puta, ovaj aparat nije radio još dva puta, jednom dok je još bio u garanciji, dok su sve ostale popravke platili građani novcem Ministarstva...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.