Liturgija u manastiru Svete Trojice u Gabrovcu kraj Niša: Duhovni događaj u dane Časnog posta

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Apr.2024, 17:17

Liturgija u manastiru Svete Trojice u Gabrovcu kraj Niša: Duhovni događaj u dane Časnog posta

Danas je u prelepom ambijentu, nstupajećeg Vaskrsa i proleća manastira Svete Trojice u Gabrovcu kraj Niša, služena Sveta liturgija koja je predstavljala izuzetan duhovni događaj za vernike ovog kraja, posebno u vreme Časnog posta.
Liturgiju je služio protojerej-stavrofor Milutin Timotijević, a iza pevnice je bila Sara Cincarević, dirigent hora NCPD "Branko".
Igumanija mati Simeona predvodila je molitveni deo, stvarajući svečanu i duboko duhovnu atmosferu.
Ovaj događaj je bio ne samo verski važan već i kulturno-značajan za lokalnu zajednicu, predstavljajući spoj tradicije, vere i umetnosti. Vernici su imali priliku da se pomole i uživaju u blagoslovima ovog svetog mesta, dok su pojci dodatno...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.