Leto pogodno za stomačne viruse, u Nišu nema povećanog broja obolelih

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leto pogodno za stomačne viruse, u Nišu nema povećanog broja obolelih

Premda zasad u Nišu broj obolelih od stomačnih virusa nije u porastu, u niškom Domu zdravlja kažu da je uobičajeno da se u letnjim danima više ljudi razboljeva. Simptomi su, kažu, bolovi u stomaku i mišićima, praćeni prolivom i povraćanjem, kao i povišenom temperaturom.

Najčešće obleli od stomačnog virusa su, kažu u Domu zdravlja, deca od 4 do 12 godina.

U Nišu, dodaju, nema povećanog broja onih koji se javljaju sa simptomima stomačnog virusa, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je, kažu, leto period kada se virus češće dijagnostifikuje. Razlog za to je, ističu, pokvarena hrana.

Leto je period kada je kvarljivost namirnica veća, a infekcije su češće. Zato treba naročito voditi računa o higijeni namirnica kao i o ličnoj higijeni - napominju iz niškog Doma zdravlja.

Da bi građani bili otporniji na stomačne viruse, lekari savetuju unošenje vitamina, ali i obraćanje posebne pažnje na ličnu higijenu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.