Lekaru iz Hitne pomoći spremaju otkaz zbog izjava za City radio i Danas?

Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Lekaru iz Hitne pomoći spremaju otkaz zbog izjava za City radio i Danas?

Kako je za City radio objasnio dr Branković, disciplinsku prijavu je protiv njega podneo načelnik druge operativne smene u Hitnoj pomoći dr Saša Milutinović zbog toga što, kako smatra, Branković time ugrožava rad Hitne pomoći. Milutinović je u prijavi naveo da ovaj lekar na taj način direktno upućuje ljude u druge zdravstvene ustanove.

„On je doneo svoj lični zaključak, bez pravnog utemeljenja, da narušavam ugled Hitne pomoći i da odbijam pacijente iz Hitne pomoći. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Ali Hitna pomoć ne radi na normu. A drugo, koje sam je to pacijente odbio? Mislim da je dovoljan podatak da ja ne stajem s poslom i da Vam je sve jasno“, rekao je dr Miodrag za City radio i dodao da na taj način pokušavaju da mu nameste otkaz time što bi protiv njega bile izrečene dve disciplinske mere.
„Po pravilniku Hitne, čim se izrekne pravosnažna mera na dva disciplinska postupka oni mogu da me otpuste. Prijava nema pravnog utemeljenja, a oni će pred sudom će morati da dokažu da imaju konkretne činjenice“, kazao je Branković. Dr Miodrag je objasnio da ima rok od 8 dana da se izjasni po ovoj prijavi, kao i da je ova neka vrsta predistražnog postupka u kome oni treba da sakupe činjenice pa da onda donesu odluku da li će sazvati disciplinsku komisiju ili ne.

Istakao je da ne zna u kom je statusu prethodna prijava jer Zavod za hitnu medicinsku pomoć nema rok u kome bi trebalo da na osnovu prijave započne disciplinski postupak. Rekao je i da je prethodna disciplinska mera koju su protiv njega doneli trenutno pre Osnovnim sudom u Nišu.
City radio je više puta pokušao da stupi u kontakt sa direktorom Hitne pomoći Slavoljubom Živadinovićem kako bi razjasnio ovaj slučaj, ali on nije bio u svojoj kancelariji. Odgovor na ove navode dr Miodraga Brankovića objavićemo čim ga budemo dobili.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.