Ledena dvorana Čaira dobija dopunsko grejanje

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2023, 15:46

Ledena dvorana "Čaira" dobija dopunsko grejanje

Dve nedelje niški sportisti treniraju i igraju u hladnoj hali "Čair", ali se zvanično niti imenom i prezimenom niko nije oglasio niti bunio. Sa problemom je upoznata i direktorka Sportskog centra "Čair" Branka Aranđelović koja kaže da se objekat greje preko Toplane i da će biti uključeni dodatni "čileri" i da će temperatura biti viša.

Meč odbojkaške Superlige između Niša i Partizana, odigran u subotu u hali "Čair", bio je na granici otkazivanja jer >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u tom trenutku temperatura bila stepen iznad dozvoljene - 17 stepeni.

Odbojkaši Niša načinili su iznenađenje u "ledenoj dvorani Čair" i pobedili šampiona sa 3:0 i preuzeli lidersku poziciju, a u takvim uslovima su i oni i članovi drugih klubova trenirali, kako kažu iz više klubova, dve nedelje.

Tokom te dve nedelje niški sportisti i sportski radnici se nisu bunili, a problem je, kako kaže, tek danas došao do Branke Aranđelović, direktorke Sprtskog centra "Čair".

Kada sam ušla u halu videla sam koliko je hladno. Problem je što se grejemo na Toplanu i to je količina toplote koju Toplana isporučuje. Neophodno je da se dodatno zagreva prostor preko "čilera". To troši mnogo struje, ali nemamo drugo rešenje i danas puštamo dodatno grejanje - rekla je Branka Aranđelović.

Smanjena temepratura u hali "Čair" nije jedini problem hale koji je nedeljama bez partera koji je podignut zbog čestih koncerata i žurki koji se održavaju u ovom sportskom objektu. Kako kažu u Sportkom centru, pomeranje tih tribina nije lak posao jer su teške preko tone pa nije izvodljivo da se prostor uz teren stalno sklanja i vraća.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.