Korisnici “Mare“ dobili igračke od Filozofskog fakulteta

Izvor: RadioCity.rs, 25.Apr.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici “Mare“ dobili igračke od Filozofskog fakulteta

Filozofski fakultet u Nišu organizovao je humanitarnu akciju kako bi se prikupila sredstava za kupovinu potrebne opreme za ustanovu “Mara“. Njihova saradnja postoji duži niz godina, ali se uglavnom ogleda u tome da studenti u “Mari“ obavljaju svoju stručnu praksu. Ova akcija donacije didaktičkih igrački, u kojoj su učestvovali studenti i zaposleni na Fakultetu, organizovana je nakon nekoliko aktivnosti u kojima je sakupljen novac.
„Naši studenti organizovali su izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << jedne predstave, i na taj način prikupili 10.200 dinara. Dogovarali smo i neke nove vidove saradnje, i uključivanje studenata različitih departmana na način na koji oni mogu najviše da pomognu korisnicima ustanove“, rekla je Gordana Đigić, prodekan na Filozofskom fakultetu.

Praksa koju u centru “Mara“ obavljaju studenti psihologije i pedagogije im veoma znači, kako nam je objasnila studentkinja Miljana Stojanović, ali je ona izrodila i inicijativu za ovakvu humanitarnu akciju.
„Mi u okviru Saveza studenata imamo Tim za humanitarni rad, koji po semestru ima jednu veliku humanitarnu akciju, a ovoga puta smo se u dogovoru sa Dekanatom i ostalim studentima dogovorili da pomognemo korisnike ove ustanove“, kazala je Miljana, budući psiholog.

I direktor ovo ustanove kaže da je korisnicima ipak najpotrebnije druženje sa mladim ljudima, i da ovakve situacije za njih predstavljaju najlepše provedeni dan.
„Upravo takvi gosti oplemene Centar i utiču značajno na raspoloženje naših korisnika. Mi ćemo se sigurno truditi zajedno sa studentima da takve akcije budu česte“, rekao je Miloš Ranđelović, direktor “Mare“.

Studenti Filozofskog pripremili su i izveli program za korisnike ustanove “Mara“.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.