Kori Udovički: Lokalne samouprave da odlučuju o kriterijumima za prijem potrebnih kadrova (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Sep.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kori Udovički: Lokalne samouprave da odlučuju o kriterijumima za prijem potrebnih kadrova (VIDEO)

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u narednom periodu stvoriće uslove da organi lokalne samouprave odlučuju o kriterijumima za prijem potrebnih kadrova, rekla je na sastanku sa predstavnicima grada ministarka Kori Udovički.
Jedan od najvećih problema lokalnih samouprava je dodatno zapošljavanje, i upravo je to i bila glavna tema sastanka koji su održali predstavnici grada sa ministarkom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Kori Udovički. Prema njenim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << potrebni su i novi kadrovi kao i prostor za njih.
Gradonačelnik Niša i načelnik Nišavskog okruga, složili su se da je je poseta ministarke, i sastanak, na kome su predlagane ideje za bolje funckionisanje grada, od izuzetne važnosti, jer je ovo najbolji način da se rad lokalne samouprave poboljša.
Ministarka je najavila da če uskoro biti razmatran predlog zakona o zapošljavanju u lokalnoj samoupravi, što će u mnogome uticati na poboljšanje životnog standarda ljudi van Beograda.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.