Država mora da stvori uslove za Paradu ponosa

Izvor: Beta, 12.Sep.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država mora da stvori uslove za Paradu ponosa

BEOGRAD, 12. septembra 2014. (Beta) - Srpska ministarka zadužena za evropske integracije Jadranaka Joksimović rekla je u petak da država ima načine da stvori uslove da se Parada ponosa održi 28. septembra u Beogradu.

Ona je za radio-televiziju Srbije kazala da u zemlji postoji jako puno problema i da je došlo vreme da se društvo "relaksira" od nekih tema".

"Naše društvo mora da poštuje Ustav, da se omogući sloboda okupljanja i da se pruži mogućnost svima >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da izraze svoje ljudsko pravo", kazala je Joksimovićeva.

Održavanje Parade ponosa u okviru Nedelje ponosa, prema njenim rečima, bile su time jučerašnjeg sastanka s predstavnikom Vlade Nemačke za ljudska prava Kristofom Štreserom.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.