Konkurs za pesme i stripove sa motivima iz bajki

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za pesme i stripove sa motivima iz bajki

Deca od 6 do 15 godina koja vole da pišu i crtaju, mogu do 1. marta da pošalju svoje pesme ili stripove po motivima iz bajki, na konkurs koji raspisuje Dečija biblioteka u Nišu povodom obeležavanja Svetskog dana knjige za decu.

Literarni deo konkursa podrazumeva da učesnici napišu pesmu na temu “Kad bih bio mali princ” odnosno “Kad bih bila mala princeza”. Kako kažu iz biblioteke, u pesmi deca treba da prenesu svoj lični doživljaj uloge princa ili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << princeze, inspirisan doživljajem izabranog junaka iz bajke ili priče za koju su se opredelili.

Oni kojima crtanje više ide od ruke, mogu napraviti strip stranicu na temu “Srpske narodne bajke u stripu”. Potrebno je da učesnici odaberu jednu srpsku bajku i predstave je u vidu stripa na jednom listu bloka za crtanje, pri čemu su dozvoljene sve likovne tehnike i stilski izrazi.

Cilj konkursa je, kažu, da male stvaraoce motiviše za čitanje i podstakne kod njih kreativni pristup literaturi primerenoj njihovom uzrastu.

Sve dodatne informacije o konkursu mogu se naći na sajtu Narodne biblioteke. Kako kažu iz biblioteke, konačni rezultati će biti objavljeni na sajtu do 25. marta 2015. godine. Najbolji radovi će biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi, a nagrađenim autorima biće dodeljene pohvalnice, medalje i knjige.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.