Koncert mladog pijaniste Andrije Mamutovića u sali Simfonijskog u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2021, 20:59

Koncert mladog pijaniste Andrije Mamutovića u sali Simfonijskog u Nišu

Neka od najznačajnijih dela najvećih kompozitora klasične muzike biće na programu koncerta koji će mladi niški pijanista Andrija Mamutović izvesti u četvrtak, 11. marta u sali Simfonijskog orkestra, saopštavaju organizatori iz Niškog kulturnog centra. Početak koncerta je zakazan za 19 sati.

Nišlije će imati priliku da čuju kompozicije Betovena, Baha, Skarlatija, Buzonija i Šopena u izvođenju 31- godišnjeg pijaniste.

Ulaznice će se prodavati na ulazu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u salu Simfonijskog orkestra, na dan koncerta od 17 do 19 sati, a ljubitelji klasične muzike ih mogu kupiti po ceni od 200 dinara.

Inače, pijanista Andrija Mamutović je dobitnik brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima pijanista, a nastupao je u više gradova Srbije, Makedonije, Bugarske, Grčke i na festivalima Bemus, Nimus, Konstantinus, Evmelia, A fest, BARTF. Svirao je sa Niškim simfonijskim orkestrom koncerte Baha i Šopena pod dirigentskim palicama Vesne Šouc i Milene Injac.

Doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Radi kao docent na katedri za klavir na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Koncert niškog pijaniste Andrije Mamutovića

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Mar.2021

Niški kulturni centar, u četvrtak 11. marta 2021. godine, organizuje koncert pijaniste Andrije Mamutovića, u sali Simfonijskog orkestra Niš, sa početkom u 19 sati...Ulaznice će se prodavati na ulazu u salu Simfonijskog orkestra, na dan koncerta od 17 - 19 časova, po ceni od 200 dinara...PROGRAM...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.