Komemoracija desetaru Trajkoviću: Ispunjavao je i najvažniji zadatak da bude dobar čovek

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 16:37

Komemoracija desetaru Trajkoviću: Ispunjavao je i najvažniji zadatak da bude dobar čovek

Od 21-godišnjeg desetara Ognjena Trajkovića iz Vranja, koji je pogunio u sredu, 21. aprila prilikom izvođenja padobranskog skoka, oprostili su se danas na komemoraciji na niškom vojnom aerodromu “Narednik - pilot Mihajlo Petrović” porodica, kolege i prijatelji, ističući da će ostati upamćen kao dečak velikog srca, koji je svojim osmehom unosio vedrinu u 3. padobransku četu.

Ognjen Trajković je nakon završene srednje škole pristupio 63. padobranskoj brigadi, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a nakon uspešno završene padobranske obuke postao profesionalni pripadnik jedinice.

Tu nije stao, već je težio daljem ličnom usavršavanju, uz neverovatnu posvećenost i već razvijeni osećaj pripadnosti jedinici koji samo mi poznajemo. Njegova čista duša, svojom dobrotom ispunjavala je mirom i blagostanjem našu 3. padobransku četu herojske 63. Padobranske brigade. Poput svojih predaka časno je ispunjavao zadatke. Svojim zalaganjem zadobio je veliko poverenje svojih starešina i kolega - rekao je komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić.

foto: Vlada Republike Srbije Prisutnima se obratio i kapetan prve klase Miljan Radojević, komandir 3. Padobranske čete, rekavši da je Ognjen sve pripadnike te jedinice smatrao svojom braćom, kao što su i oni njega smatrali bratom.

Dečak velikog srca, svojim osmehom unosio je vedrinu i pozitivnu energiju u 3. padobransku četu. Ognjen je imao mnogo zadataka koje je izvršavao besprekorno, od kojih je najvažniji bio da bude dobar čovek - rekao je Radojević.

Komemoraciji su prisustvovali i pripadnici 63. padobranske brigade u Nišu, ministar odbrane Nebojša Stefanović, episkop niški Arsenije i episkop pakračko - slavonski Jovan.

Desetar Ognjen Trajković poginuo je u sredu, 21. aprila oko 16:30 sati prilikom izvođenja padobranskog skoka.

Nesreća čije tačne uzroke još utvrđuju dogodila se na prostoru gde je jedinica smeštena, na niškom Vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović”.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Komemoracija stradalom padobrancu: Dečak velikog srca, časno ispunjavao zadatke

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2021

Na niškom vojnom aerodromu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović" održana je komemoracija dvadesetjednogodišnjem pripadniku 63. padobranske brigade Vojske Srbije, Ognjenu Trajkoviću iz Vranja, koji je poginuo prilikom izvođenja padobranskog skoka u sredu, 21. aprila.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.