Kokoške premijerno na maloj sceni niškog teatra

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2023, 20:36

"Kokoške" premijerno na maloj sceni niškog teatra

Predstava Kokoške za koju autor teksta Žarko Jokanović kaže da je poziv da se vratimo suštini i onome što gradimo u sebi, a ne na sebi, biće premijerno izvedena u subotu, 25. novembra, na maloj sceni Narodnog pozorišta u Nišu. Iz pozorišta kažu da su karte dostupne za prvu reprizu koja je sutradan.

Autorsku ekipu novog komada niškog teatra čine reditelj Marko Jovičić, kao i autor teksta Žarko Jokanović, za scenografiju se pobrinuo Andrej Marinović, kostime >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je radila Petra Fotez, kompozicije/songove Bata Zlatković, koreografiju Jovana Ikonić, lekturu Nataša Ilić, a za organizaciju su zadužene Ivana Stojanović i Snežana Jović.

Karte dostupne za prvu reprizu u nedelju; foto: Nikola Milosavljević Igraju Jasminka Hodžić, Vesna Josipović, Evgenija Stanković, Zorica Damjanović, Maja Banković, Jovan Krstić, Danilo Milenković i Aleksandar Stevanović.

Tekst za Kokoške napisao je Žarko Jokanović još 2007. godine, a ističe da je ova predstava poziv da se vratimo suštini.

Predstava predstavlja poziv da se vratimo suštini, a to je ono što gradimo u sebi, a ne na sebi. Urnebesni smeh biće lekovit samo ako se nakon njega zapitamo: Kako su duhovnost, inteligencija i emocije kapitulirali pred botoksom, filerima, silikonima i ostalom plastikom, koja od žena pravi voštane figure, trajno urušavajući njihovu prirodnu lepotu, koja pre svega ide iznutra - ističe Jokanović.

O reditelju Marku Jovičiću kažu da je niškoj publici već poznat po komadu La Gerilla, koji je premijeru imao u maju prošle godine.

Premijera je sutra na maloj sceni, a iz Narodnog pozorišta navode da su karte dostupne za prvu reprizu koja je u nedelju, 26. novembra od 20 sati i cena je 800 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.