Ko su kandidati za odbornike u Nišu?

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su kandidati za odbornike u Nišu?

Vozači dizalice, frizeri, kuvari, kondukteri, lekari, profesori, metalostrugari, novinari, menadžeri, studenti, penzioneri... Nišlije najrazličitijeg obrazovanja, njih ukupno 580 na 14 izbornih lista bori se za 61 mesto u gradskom parlamentu.

Za listu vladajuće SNS karakteristično je da je skoro 99 posto njih visoko obrazovano, a najviše je diplomiranih pravnika.

Na listi niških radikala najviše je kandidata sa diplomama tehničkih srednjih škola i fakulteta. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Najprisutniji su mašinski tehničari, elektrotehničari, ali i mašinski inženjeri. Ima i kozmetičkih tehničara, vozača dizalice i izvršitelja.

U redovima sadašnjih i bivših članova Demokratske stranke, na listi ujedinjenih DS, SDS, NPS i LDP, nalazi se samo jedan lekar i jedan pekar. Ostali su pravnici, inženjeri, profesori, elektrovarioci…

Profesori univerziteta prednjače na prvim mestima kod SPS-a, ali nisu zanemareni ni novinari, glumci i penzioneri.

Na 4 dvotrećinske liste sa po četrdesetak kandidata nosioci lista su doktor stomatologije kod Levice, advokati kod Dveri- DSS i kod Udružene opozicije "Srcem za Niš" i građevinski inženjer kod Nove stranke.

Na jednotrećinskim listama tri stranke proruske orijentacije kandidat za odbornika je samo jedna Ruskinja i to kod Jedinstvene ruske stranke. Na njihovoj listi dominiraju visoko obrazovani kadrovi, od lekara do profesora i pravnika. Nosilac liste Srpsko-ruskog pokreta je trgovac, a ima i konfekcionara, veterinarskih tehničara i knjigovođa.

Saradnik za OJ(odnosi sa javnošću, prim. aut.) je na visokom četvrtom mestu liste pokreta Dosta je bilo, a ima i umetnika, muzičara i TV reditelja.

Od 21 kandidata za Romsku stranku jedinstvo, 18 njih je u rubrici zanimanje napisalo SSS. Ova stranka je inače proglašena poslednja i pod rednim je brojem 14.

Republički i lokalni izbori održavaju se u nedelju 24. aprila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.