Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 20. 4. 2016.

| Politika

Ko su kandidati za odbornike u Nišu?

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Skupština grada
Građani u nedelju odlučuju ko seda u odborničke klupe; foto: JV

Vozači dizalice, frizeri, kuvari, kondukteri, lekari, profesori, metalostrugari, novinari, menadžeri, studenti, penzioneri... Nišlije najrazličitijeg obrazovanja, njih ukupno 580 na 14 izbornih lista bori se za 61 mesto u gradskom parlamentu.

Za listu vladajuće SNS karakteristično je da je skoro 99 posto njih visoko obrazovano, a najviše je diplomiranih pravnika.

Na listi niških radikala najviše je kandidata sa diplomama tehničkih srednjih škola i fakulteta. Najprisutniji su mašinski tehničari, elektrotehničari, ali i mašinski inženjeri. Ima i kozmetičkih tehničara, vozača dizalice i izvršitelja.

U redovima sadašnjih i bivših članova Demokratske stranke, na listi ujedinjenih DS, SDS, NPS i LDP, nalazi se samo jedan lekar i jedan pekar. Ostali su pravnici, inženjeri, profesori, elektrovarioci…

Profesori univerziteta prednjače na prvim mestima kod SPS-a, ali nisu zanemareni ni novinari, glumci i penzioneri.

Na 4 dvotrećinske liste sa po četrdesetak kandidata nosioci lista su doktor stomatologije kod Levice, advokati kod Dveri- DSS i kod Udružene opozicije "Srcem za Niš" i građevinski inženjer kod Nove stranke

Na jednotrećinskim listama tri stranke proruske orijentacije kandidat za odbornika je samo jedna Ruskinja i to kod Jedinstvene ruske stranke. Na njihovoj listi dominiraju visoko obrazovani kadrovi, od lekara do profesora i pravnika. Nosilac liste Srpsko-ruskog pokreta je trgovac, a ima i konfekcionara, veterinarskih tehničara i knjigovođa.

Saradnik za OJ(odnosi sa javnošću, prim. aut.) je na visokom četvrtom mestu liste pokreta Dosta je bilo, a ima i umetnika, muzičara i TV reditelja.

Od 21 kandidata za Romsku stranku jedinstvo, 18 njih je u rubrici zanimanje napisalo SSS. Ova stranka je inače proglašena poslednja i pod rednim je brojem 14.

Republički i lokalni izbori održavaju se u nedelju 24. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mmarkovic

    21:39 // 20. 4. 2016.

    Ako pravnicima zovete ove sto zavrsise razne fabise i druge privatne fakultete, onda je takvih najvise.Plate i dobiju diplomu, a posao u JP i JKP, jer se pre toga uclane u SNS ili SPS.Jad i cemer.Ova vredna deca uzimaju avio kartu u jednom pravcu.

  • Dejan Nejic

    20:28 // 20. 4. 2016.

    Ovo jeste moja mail adresa ali ja zasigurno nisam Dejan Nejic niti sam ostavljao bilo kakav komentar.

  • Milena

    20:14 // 20. 4. 2016.

    Lista sns ima dosta mladih proverenih i skolovanih ljudi koji su se istakli u svojih profesijama kojima se sada bave. Medju njima su Marija Karlicic, Sekulic, Velickovic, Marinkovic, Jovanovic i mnogi drugi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Stavila kacigu da joj nešto ne bi palo na pamet!

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Šta je obećala pre 4 godine, a šta ispunila gradonačelnica Niša

Pronađite nas na: