Klavirski koncert Kristijana Vučkovića

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Jun.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klavirski koncert Kristijana Vučkovića

Mladi pijanista Kristijan Vučković, održaće koncert u četvrtak, 7. juna 2018. godine u sali Niškog kulturnog centra sa početkom u 20 sati.

Kristijan Vučković je rođen 26. 9. 1999. u Nišu.

Učenik je IV razreda Srednje muzičke škole u Nišu, odseka za klavir, u klasi profesora Borivoja Mladenovića.

Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima:

Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << pijanista  u  Nišu (2014); Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju „Davori Jenko” u Beogradu (2015);

Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” u Beogradu (2016); Prva nagrada (maksimalnih 100 poena) i laureat celog takmičenja na Međunarodno  takmičenju mladih pijanista u Nišu (2016);

Prva nagrada sa maksimalnih 100 poena i zvanje laureata u svojoj kategoriji na Međunarodnom takmičenju „Davori Jenko” u Beogradu (2017);

Prva nagrada sa maksimalnih 100 poena na Republičkom takmičenju u Beogradu (2017);

Specijalna nagrada za najbolje izvođenje Šopenovih dela na Međunarodnom takmičenju u Ćustendilu (Bugarska 2017);

Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu (2018).

Na koncertu sa Niškim simfonijskim orkestrom izveo je Šopenov koncert  u e-molu 2016, a sa istim orkestrom  2018. izveo je drugi klavirski koncert  u ce-molu, S. Rahmanjinova.

Dobitnik je priznanja Srpske akademije nauka za izuzetne rezultate i zalaganje.

Učesnik je na Master klasovima eminentnih evropskih pedagoga i pijanista, prestižnog Međunarodnog festivala u Beču, gde je dobio priznanje najboljeg polaznika.

Brojnim javnim  nastupima u zemlji i inostranstvu skrenuo je na sebe pažnju javnosti u Nišu i akademskim muzičkim krugovima.

PROGRAM

 J. S. Bah Preludijum i fuga,  be-mol (DTK 1)

L. V. Betoven Sonata  Apasionata  br.23  op.57

F. List Mefisto valcer br.1

F. Šopen Etida op.10  br.1  Ce-dur

F. Šopen Etida op.10  br.8  Ef-dur

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.