Jovica Antonić se vraća u KK Konstantin

Izvor: JužneVesti.com, 28.Dec.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovica Antonić se vraća u KK Konstantin

Nekadašnji selektor košarkašica Srbije i trener niških klubova Konstantin i Ergonom Jovica Antonić vraća se u Konstantin gde će od 1. januara 2020, prema rečima potpredsednika kluba Uroša Parlića, biti sportski direktor.

Novi trener košarkaša Srbije do 20 godina, koji je imenovan u petak, 27. decembra na sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza, od početka nove godine biće sportski direktor Konstantina, ekipe koja se trenutno takmiči >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Drugoj košarkaškoj ligi i zauzima pretposlednju poziciju sa samo dve pobede.

53-godišnji trener u karijeri je vodio Mladost iz Zemuna, beogradski Radnički, Crvenu zvezdu, Igokeu, Spartak, OKK Beograd, Lavove, Jagodinu i ŽKK Hemofarm.

Antonić je u sezoni 2011/2012 vodio Konstantin do Košarkaške lige Srbije, a trenersko mesto morao je da napusti iz zdravstvenih razloga, ali je ostao u klubu za sportska pitanja.

Bio je trener ženske reprezentacije do 20 godina sa kojom je je 2007. godine osvojio srebro na Evropskom prvenstvu, a godinu dana kasnije i bronzanu. Godine 2009. bio je selektor i ženske seniorske selekcije Srbije.

Doskorošnji selektor košarkaša Srbije Aleksandar Saša Đorđević je 2013. imenovao Antonića kao deo svog stručnog štaba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.