Još se traga za nestalom devojkom u Pirotu, pokrenuta peticija za uređenje ispuštanja vode iz jezera u Nišavu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2021, 14:26

Još se traga za nestalom devojkom u Pirotu, pokrenuta peticija za uređenje ispuštanja vode iz jezera u Nišavu

Četvrti dan traje potraga za nestalom 17-godišnjom Piroćankom koja je u ponedeljak, 22. februara, upala u Nišavu, a za sada nema rezultata potrage. U međuvremenu neki od njenih sugrađana pokrenuli su peticiju da se se uredi ispuštanje vode iz Zavojskog jezera, jer smatraju da je Hidroelektrana "Zavoj" indirektni krivac za utapanje srednjoškolke.

Potraga za telom maloletnice i dalje traje, pretražuje se korito Nišave kroz Pirot, ali i nizvodno od grada ka Beloj Palanci. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Policajci i spasioci su i dalje na terenu, ali bez uspeha.

17-godišnjakinja je, prema zvaničnim podacima, okliznuvši se upala u reku, koja je tada, usled ispuštanja vode iz Zavojskog jezera, bila nabujala, pa neki od Piroćanaca smatraju da je to razlog što devojka nije uspela da se izvuče iz vode.

Tragična sudbina sedamnaestogodišnje sugrađanke u svima nama izaziva veliku tugu, ali i pitanje da li je takva tragedija mogla da bude sprečena? Rad HE Zavoj pretvorio je mirnu i pitomu reku u pravog monstruma i to u srcu grada. Monstrum je slobodan i bez kontrole na najpopularnijem gradskom šetalištu, između vrtića, škola, stambenih naselja - poručuje inicijator peticije.

Zbog toga su pokrenuli onlajn peticiju "Za našu decu - da Nišava ne bude ubica", u kojoj od Gradske uprave traže da se Hidroelektrana "Zavoj" pozove na društvenu odgovornost, te da svoj rad učine bezbednim i preduzmu sve moguće mere zaštite na svojim objektima i infrastrukturi.

Tražimo da se po hitnom postupku identifikuju najkritičnija mesta u urbanim delovima i da se ista obezbede fizičkim barijerama (ogradama), koje će onemogućiti pristup reci. Da se uvede efikasan sistem obaveštavanja javnosti o početku i trajanju ispuštanja vode iz Hidroelektrane u korito reke - traže potpisnici peticije.

Podsetimo, policiji je u ponedeljak, oko 14 sati prijavljeno da je mlađa ženska osoba upala u korito reke Nišave i od tada se za njom traga.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.