Još 7 preminulih od kovida u Nišu, u Srbiji ukupno 41 žrtva virusa

Izvor: JužneVesti.com, 10.Apr.2021, 17:25

Još 7 preminulih od kovida u Nišu, u Srbiji ukupno 41 žrtva virusa

Od posledica korona virusa preminulo je još 9 pacijenata u Kruševcu, 7 u Nišu, 3 u Leskovcu i 2 u Vranju, a u Srbiji je virus odneo živote 41 pacijenta, pokazuju podaci Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i Ministarstva zdravlja. Pozitivan test u poslednjih 24 sata dobilo je 3.058 ljudi od 14.034 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << testiranih, pokazuju podaci Minitarstva.

U Nišu se, prema podacima UKC, od kovida leče 254 pacijenta i na respiratore je priključeno njih 11, a ukupno je 309 smeštenih.

U bolničkim posteljama Zdravstvenog centra Leskovac je 179 pacijenata, od kojih 156 boluju od korone, dodaju iz UKC, dok je u 3 vranjske kovid bolnice smešteno 150 pacijenata, a kod njih 140 potvrđen je virus.

U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitalizovana 322 pacijenta. Kod 250 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 15 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju - navode iz UKC.

U bolnicama širom Srbije smeštena su 7.903 pacijenta, od kojih, prema podacima Ministarstva, 260 diše pomoću respiratora.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.