Joniću istekao mandat, ministar postavio v. d. direktora Pčelice

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2017, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joniću istekao mandat, ministar postavio v. d. direktora "Pčelice"

Zoran Jonić više nije direktor niške Predškolske ustanove "Pčelica". Za vršioca dužnosti direktora, ministar prosvete postavio Svetlanu Mitić, dugogodišnju vaspitačicu ove ustanove.

Saga o "Pčelici" se bliži kraju.

Odlukom ministra prosvete Mladena Šarčevića za vršioca dužnosti direktora je postavljena Svetlana Mitić, koja će na toj funkciji biti do, kako piše u odluci, "izbora novog direktora, a najduže 6 meseci".

Ministar Šarčević >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je tražio da na to mesto dođe vaspitač, koji ima kredibilitet, iskustvo, neukaljano ime, nekog ko je uradio nešto za tu ustanovu. Danas sam potpisala rešenje i već od sutra krećem sa radom - kaže Mitićeva.

Mitićeva kaže da u "Pčelici" radi već 16 godina, da je bila upravnica dva vrtića, a po struci je vaspitač predškolske dece.

Podsetimo, problemi sa direktorom te predškolske ustanove, koji su se u javnosti pojavljivali nebrojeno puta, ponovo su aktuelizovani februara ove godine, kada je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila Jonićevu smenu zbog umešanosti u korupciju.

Iako je Upravni odbor "Pčelice", nakon sprovedenih konkursa, nekoliko puta Ministarstvu prosvete predlagao da Jonić bude ponovo izabran, ministar je u više navrata to odbijao, a poslednji put pre nekoliko dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nova direktorka “Pčelice” planira da zaposli bivšeg direktora Jonića

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2017, 16:14

Dojučerašnji direktor niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zoran Jonić, čiju je kandidaturu za direktora ministar prosvete već dva puta odbio zbog umešanosti u korupciju i udaranja učenika, mogao bi da se ponovo zaposli u ovoj ustanovi.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.