Jedna od niških uprava za 3 edukativne radionice izdvaja 180 hiljada dinara

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2023, 16:58

Jedna od niških uprava za 3 edukativne radionice izdvaja 180 hiljada dinara

Edukativne radionice o pitanjima zaštite životne sredine, inkluzije, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom biće održane u sredu, 29. novembra od 12:30 do 15 sati u Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” u Nišu. Aktivnosti sprovodi Udruženje Čepom do osmeha - Niš, koje će za tri radionice u tri odeljenja ove škole dobiti 180.000 dinara od Gradske uprave za društvene delatnosti.

Iz udruženja, koje je prema podacima iz APR-a osnovano 2021. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ističu da sakupljanjem plastičnih čepova obezbeđuju sredstava kojima kupuju pomogala deci sa smetnjama u razvoju i dodaju da se u sklopu njihovih aktivnosti održavaju i radionice posvećene mladima.

Kroz naše radionice učenici upoznaju i drugare kojima smo do sada svi zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznajemo ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na naš ekosistem, samim tim, ima mogućnost da ga unapredi - kažu iz udruženja.

Projekat je podržala Gradska uprava za društvene delatnosti novcem iz zajedničke budžetske kase, a iz Udruženja Čepom do osmeha - Niš kažu da su u pitanju unapred planirane radionice za koje će dobiti 180.000 dinara.

To se može videti u javnoj odluci na njihovom sajtu, u pitanju su tri radionice koje će biti održane u tri odeljenja - ističu iz Udruženja.

Radionice su namenjene samo učenicima ETŠ "Nikola Tesla".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.