Jedanaest medalja za niške streličare na Kupu Svetog cara Konstantina

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2021, 19:34

Jedanaest medalja za niške streličare na Kupu Svetog cara Konstantina

Prošlog vikenda na stadionu OFK Brzi Brod održan je 9. streličarski Kup Svetog cara Konstantina. Na turniru je učestvovalo 76 takmičara iz domaćih klubova, a Nišlije su zabeležile dobre rezultate - takmičari SK Niš osvojili su 9, a takmičari SK Naissus-2003 dve medalje.

Iako je dan krenuo loše uz kišu i malo nižu temperaturu, čitav turnir je protekao odlično.

Uspešan nastup takmičara SK Niš; foto: SK NišŠto se SK Niš tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Mihajlo Stefanović je posle drugog mesta u kvalifikacijama majstorskim gađanjem stigao do zlatnog odličja izbacivši dva državna prvaka i rekordera na putu do medalje. Luka Grozdanović, koji se posle višegodišnje pauze vratio streličarstvu, bio je prvi u kvalifikacionom delu, ali je kroz eliminacije došao do bronzanog odličja.

Kod seniorki u olimpijskom luku Nataša Mitić je postigla odličan uspeh i posle eliminacija osvojila srebrnu medalju. Među takmičarkama, kadetkinja Danica Nikolić je osvojila zlato.

U konkurenciji veterana olimpijski luk Čedomir Marković je osvojio prvo mesto. Saša Cvejić je u konkurenciji seniora kompaund lukom postigao odličan rezultat i osvojio bronzanu medalju, a Dejan Stojanović u konkurenciji goli luk seniori okitio se zlatnim odličjem.

Dve medalje pripale takmičarima SK „Naissus-2003“; foto: SK Naissus 2003Seriju uspeha SK „Niš“ upotpunili su i trofeji u ekipnog konkurenciji. Seniori olimpijski luk su zauzeli drugo mesto, dok su seniori goli luk zauzeli prvo mesto.

Kada je reč o takmičarima SK Naissus-2003 stariji pionir Darko Stamenković je u svojoj kategoriji olimpijskim lukom na distanci 40 metara osvojio zlatnu medalju, a njegov trener Dragan Karafilipović imao je uspešan nastup u kategoriji veterana olimpijskim lukom na distanci od 60 metara, osvojivši drugo mesto.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.