Javna rasprava o medijskim sadržajima RTS-a

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Okt.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o medijskim sadržajima RTS-a

U Skupštini Grada održana je javna rasprava na temu medijskih sadržaja RTS-a, uz učešće direktora ove medijske kuće Dragana Bujoševića i urednika programa.

Raspravi je prisustvovao i gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.


“Od medijskih javnih servisa traži da uvažava zahteve javnosti i za svoje delovanje odgovara upravo toj javnosti, sa opštim ciljem koji se sastoji u ostvarivanju  ljudskih prava i sloboda, razmeni ideja i mišljenja, negovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << vrednosti demokratskog društva, kao i tolerancije i razumevanja".

Očuvanje i izražavanje kulturnog identiteta srpskog naroda i nacionalnih manjina, takođe je precizirano zakonskim rešenjima, a obavezno je i da se nacionalnim manjinama obezbedi da mogu da prate određene programske celine i na svom maternjem jeziku i pismu.

Formirane dugogodišnje navike kod prosecnog gledaoca na osnovu vecine istraživanja govore da se u pogledu informativnih emisija najviše gledaju programi javnih medijskih servisa”, rekao je gradonačelnik Niša

On je istakao da smo nažalost u poslednje vreme svedoci plasiranja neprimerenih medijskih sadržaja u etar od strane privatnih televizija, gde se po svaku cenu emitovanjem nekvalitetnih i ponekad vulgarnih sadržaja podiže gledanost,tako da je utoliko i važnost ove rasprave veća ,jer direktno građani mogu da se uključe u kreiranje određenih medijskih sadržaja koji se emituju na programima javnog servisa ,što naravno nije slučaj kada su u pitanju privatni mediji.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.