Izvađena stabla i raskopan još jedan deo niškog keja zbog dalekovoda

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jun.2023, 17:51

Izvađena stabla i raskopan još jedan deo niškog keja zbog dalekovoda

Novi deo nišavskog keja je raskopan zbog izgradnje dalekovoda - radovi su trenutno u toku iza pešačkog mosta do tržnog centra "Delta planet", a novinari su na terenu videli i više isčupanih mladih sadnica sa korenom. Do sada je 85 % radova na podzemnom dalekovodu završeno, kažu iz Elektromreže Srbije, a iako su zbog protesta u Brzom Brodu tamo radovi stopirani i dinamika je usporena - ne odustaju, već ističu da očekuju da ceo projekat bude završen za nekoliko meseci. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Ovako trenutno izgleda nišavski kej; foto: JV/Ljubica Jocić Više isčupanih stabala sa korenom koja su ostavljena sa strane da ne smetaju prolaznicima i radnicima, kao i više kilometara raskopanog keja - novinari Južnih vesti ovih dana zatiču na Bulevaru Nemanjića kraj Nišave, gde su pre skoro 7 meseci, upravo sečom stabala, počeli radovi na izgradnji nadzemnog dalekovoda.

Ima dosta isčupanih stabala, sa korenom, a neke sadnice su potpuno suve. Sve je iskopano od pešačkog mosta kod Toplane, pa sve do terena iza tržnog centra "Delta planet" - zabeležila je i fotografisala novinarka Ljubica Jocić na terenu.

Iz Elektromreže Srbije su novinarima kratko potvrdili da su u toku radovi na još dve deonice, gde je deo i na nišavskom keju, a da su do sada 85 % podzemnog dalekovoda završili. Ovako trenutno izgleda nišavski kej; foto: JV/Ljubica Jocić

Na nadzemnom delu trase energetskog voda u toku su radovi na izmeštanju jednog broja stubova na postojećem dalekovodu ispred trafostanice Niš 6 - naveli su iz Elektromreže Srbije.

Ni ovog puta nisu precizirali šta će biti sa njihovom namerom da izgrade i nadzemni dalekovod, koji meštani Brzog Broda ne dozvoljavaju i zbog toga su krajem prošle godine 9 puta bili na ulici i protestovali.

Ovako trenutno izgleda nišavski kej; foto: JV/Ljubica Jocić Jedino što ponavljaju je da projekat mora biti završen, uz podsećanje da je on u javnom interesu i da za njega postoje sve potrebne dozvole i prijave radova.

Zbog opstrukcija radova, sa kojima ste takođe upoznati, dinamika radova na projektu je usporena, ali svakako očekujemo da ceo projekat bude završen za nekoliko meseci - odgovaraju iz EMS-a.

Kako trenutno izgleda nišavski kej pogledajte u foto-galeriji na vrhu teksta.

Podsetimo, nakon protesta Brzobrođana, koji su počeli u septembru prošle godine, već nekoliko meseci nema radova na izgradnji nadzemnog dalekovoda, a meštani su više puta ponovili da neće odustati od toga spreče njegovu izgradnju u svom naselju, da jedino na šta pristaju je da on bude podzemni i da očekuju reakcije nadležnih.

Građani koji su protestovali na nišavskom keju zbog posečenih stabala i uništavanja zelenila se i dalje nadaju da će ovaj deo Niša nakon radova biti zelen i pun drveća.

Ovako trenutno izgleda nišavski kej; foto: JV/Ljubica Jocić

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.